El Triangle: Promouen un moviment unitari per aturar la Plataforma per Catalunya

De: El Triangle

El manifest ‘Unitat contra el feixisme’ alerta del creixement de les idees racistes i d’extrema dreta arreu d’Europa i aposta per una gran mobilització popular per evitar-ne l’expansió
Anglada a Vic
Representants de diverses organitzacions, moviments socials i partits polítics promouen des de fa unes setmanes un moviment que pretén aturar el feixisme a Catalunya. La iniciativa s’ha donat a conèixer amb el manifest Unitat contra el feixisme, que ja suma desenes d’adhesions, i té especialment com a objectiu plantar cara a la Plataforma per Catalunya (PxC), la formació xenòfoba i ultradretana que encapçala el vigatà Josep Anglada.

El text alerta de “l’augment de les idees racistes i de l’extrema dreta a Europa, a l’Estat espanyol i a Catalunya” i adverteix que grups feixistes aprofiten la crisi “per vendre falses solucions basades en la por”. Sobre la PxC, subratlla que “representa una amenaça molt greu per a la nostra convivència” i recorda la “reconeguda trajectòria franquista” de Josep Anglada. “El creixement electoral d’un grup com aquest fa augmentar els atacs racistes al carrer i fomenta el discurs racista tant al conjunt de l’espai polític com al carrer”, afegeix el manifest.

“La nostra societat ja pateix la xenofòbia: la pujada de la PxC agreuja la malaltia. Ja podem veure com la seva presència municipal ha tingut efectes nocius a les localitats afectades”, també exposa el document que aposta per la creació “d’un moviment contra el racisme i l’extrema dreta inspirat en la mobilització contra la guerra de l’Iraq”.

“Necessitem una gran mobilització popular, capaç de connectar amb el moviment veïnal i sindical, amb el fort teixit associatiu del país, per convocar àmplies protestes i actes populars, i també per difondre massivament els arguments contra el feixime i el racisme, arreu de Catalunya”, conclou el text que es tanca apostant per no deixar “cap espai públic” per a la Plataforma per Catalunya ni per a cap grup elfeixista.

Entre els adherits al manifest s’hi troben Francesc Tubau, membre d’Aturem la Guerra; Abdelnur Prado, president de la Junta Islàmica de Catalunya; els integrants de la Companyia Elèctrica Dharma, l’actor Manel Barceló, Rosa Cañadell, portaveu de la USTEC; entre d’altres. A més a més, s’hi han afegit organitzacions com els sindicats CGT, Intersindical i USTEC.

R. T.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s