Manifestació #ProuRacisme #19M #WorldAgainstRacism

CAT CAS

#StopVOX #ILPRegularización #StopIslamofòbia #StopAntisemitisme #StopLGTBIfòbia StopIdentitaris #WorldAgainstRacism

Manifest d’UCFR Catalunya de cara a la manifestació de #WorldAgainstRacism per al 19 de març de 2022:

Convoquem una manifestació a Barcelona aquest 19 de març de 2022, amb motiu de la jornada de l’ONU contra el racisme i dins el marc de la crida internacional de #WorldAgainstRacism.

Adheriu-vos-hi

Llista d’adhesions

#ProuRacisme!

El racisme —amb formes específiques com la islamofòbia, l’antisemitisme i l’antigitanisme…— s’agreuja per tot arreu. Com a resultat, estem davant d’un augment preocupant dels crims d’odi.

Rebutgem el racisme institucional i tota forma de racisme i odi. Ens solidaritzem amb les persones refugiades i migrades, i particularment la gent jove migrada, que està subjecta a una terrible campanya de criminalització i estigmatització.

Donem suport a la ILP de Regularización Ya, que intenta fer que les més de 600.000 persones en situació irregular administrativa a l’Estat espanyol tinguin accés a drets.

Drets per a tothom

L’auge del racisme i l’extrema dreta són una amenaça per a la gran majoria de la població. Si permetem que ataquin impunement un col·lectiu avui, una part de la població, demà serà una altra, i l’endemà una altra més. Així que, per motius tant de solidaritat com per interès personal, hem de respondre a la pujada de l’odi amb una defensa ferma i unitària dels drets de totes les persones, sense discriminacions ni exclusions.

Tal i com està el món actual, amb la crisi econòmica, l’emergència climàtica i l’amenaça permanent de guerra, qualsevol persona pot trobar-se amb la necessitat de fugir per salvar la seva vida: hem de tractar les altres persones com voldríem que ens tractessin a nosaltres.

#StopVOX

L’extrema dreta està creixent de manera perillosa arreu del món, aprofitant les diverses crisis, i ara la pandèmia de la Covid-19. A casa nostra, la presència institucional del partit ultra VOX està agreujant el racisme, masclisme, LGTBIfòbia… que ja hi eren. Impulsen un nacionalisme ultra i excloent, amb un fort component d’odi visceral vers Catalunya i la diversitat lingüística i nacional, que amenaça amb tornar-nos a la “Una, Grande y Libre” del franquisme. Els altres partits que copien el discurs de VOX es converteixen en còmplices dels ultres, i multipliquen la influència de les seves polítiques retrògrades.

Per eliminar aquesta dinàmica, a més de combatre les idees d’odi en general, hem de lluitar per aturar VOX.

#StopIdentitaris

A Catalunya també veiem el creixement d’una extrema dreta catalanista, sota la forma de diversos grups minoritaris: cal evitar que creixin. No podem permetre la pujada de l’extrema dreta, sigui quina sigui la bandera que aquesta agiti, ni els pretextos que aprofitin per guanyar suport.

#NoPassaran, per un món sense racisme

Ja hi ha una creixent resistència davant l’ascens del feixisme, l’extrema dreta i el populisme racista a diferents països, i aquesta resistència ha demostrat que pot ser efectiva. Ara necessitem més unitat i solidaritat internacional per enfrontar-nos al racisme i a l’extrema dreta.

UCFR Catalunya convoca una manifestació a Passeig de Gràcia, Barcelona, el dissabte 19 de març, a les 12h. També cridem als grups locals d’UCFR a organitzar actes locals al llarg de la setmana anterior.

Cridem a totes les persones i entitats oposades al racisme i a l’extrema dreta a sumar-se a aquestes accions, i a ajudar a mobilitzar per a elles. Aquesta lluita és de totes i tots.


Adheriu-vos-hi

Llista d’adhesions

Esdeveniment de la manifestació a Facebook

Propostes d’accions locals prèvies

Deixa un comentari