Més de 1.000 persones pel tancament del ‘centre social’ nazi Tramuntana

La manifestació del passat dissabte 5 de maig contra l’obertura del ‘centre social’ feixista Tramuntana (c/ Independència 333), va ser un èxit, aplegant més de mil persones. La manifestació va començar a la Plaça del Mercat del Clot, va discórrer pels carrers del barri, i va acabar, amb la lectura del manifest i animant a continuar la lluita, davant del Mercat de la Sagrada Família.

Durant els últims mesos la majoria d’entitats, moviments socials i organitzacions polítiques d’inspiració democràtica del barri del Clot-Camp de l’Arpa han estat treballant de forma unitària per aquesta convocatòria. Així és com ha crescut el grup local de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) del districte de Sant Martí.

La manifestació tenia un doble objectiu. D’una banda mostrar el rebuig veïnal a l’obertura d’un local feixista que, amb mentides, demagògia i amagant-se rere activitats lúdiques (xerrades, xocolatades, etc.), intenta atraure gent nova a les idees feixistes. D’altra banda, la manifestació havia de servir per a informar a veïnes i veïns de l’amenaça real que un local d’aquest tipus representa al nostre barri i en general a tota la ciutat. Els dos objectius es van complir amb escreix.

L’eix conductor de la manifestació, va ser l’exigència del tancament del local d’inspiració feixista. Amb un to festiu i reivindicatiu la manifestació va acabar sense incidents, evitant les provocacions i mostrant que és possible construir una resposta veïnal, pacífica, massiva i determinada que aconsegueixi expulsar els feixistes del nostre barri.

L’objectiu del moviment veïnal que estem construint al Clot-Camp de l’Arpa és clar: no ens aturarem fins que aconseguim el tancament definitiu del Tramuntana. Amb aquesta idea ara comencem una nova etapa on caldrà combinar dues tasques: seguir informant per desemmascarar la veritable naturalesa feixista i racista del Tramuntana; i treballar per fer extensiva la nostra lluita a la resta de la ciutat i del país, perquè l’obertura de locals feixistes, inspirats en Casa Pound Itàlia, és una amenaça real que rabassa els límits del nostre barri.

Animem a individus i organitzacions a sumar-se a les mobilitzacions que vindran, perquè sabem que només amb una resposta unitària, àmplia i determinada aconseguirem el tancament.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme-Sant Martí
Barcelona, 8 de maig de 2012

NOTA: Un cop desconvocada la manifestació, hi va haver una actuació policial, incloent detencions, que va provocar protestes per part del veïnat. Estem investigant aquests esdeveniments, i farem una nota al respecte als propers dies.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s