El 28J, defensem els drets sexuals. fora feixistes dels nostres barris!

UCFR Sant Martí ha emès aquesta declaració, amb motiu de la Diada de l’Alliberament LGTB:

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Sant Martí volem remarcar que la nostra lluita contra el centre nazi del barri del Clot-Camp de l’Arpa és també un pas en ferm i diari per la defensa dels drets sexuals. La presència del centre feixista del carrer de la Independència, 333 no fa més que arrelar un focus d’odi cap a les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals a la nostra ciutat i empènyer a la normalització de la discriminació.

Les connexions d’aquest centre amb Plataforma per Catalunya (PxC) i altres organitzacions feixistes europees han sortit a la llum sobradament ens el darrers mesos. Ens els últims anys, hem vist com diferents dirigents de PxC s’han dedicat a insultar i amenaçar constantment a les xarxes socials mostrant la seva homofòbia, bifòbia i transfòbia. Carlota Sales, ex-delegada nacional de PxC a Granollers, proposava “fumigar Barcelona després del dia de l’orgull” o Sergio Serralvo, cap de llista de PxC a Cornellà a les passades municipals, celebrava la persecució dels homosexuals russos per part dels “virils eslaus”. Més properament encara, hem vist com Enric Ravello, secretari de relacions nacionals i internacionals del partit de Josep Anglada, ha alabat el partit grec nazi Alba Daurada com la resposta necessària, partit s’ha afanyat en advertir als homosexuals que “són els següents” després dels brutals atacs als immigrants que han recorregut els mitjans de comunicació de tot el món.

A més a més, hem comprovat de forma constant en el darrers anys com diferents membres de PxC lloen exaltadament el nazisme alemany i el franquisme, així com altres règims feixistes. La història del feixisme és una ferida sagnant d’assassinats i discriminació sistemàtica cap a les persones que no encaixen en els seus rígids esquemes. Des de les “llistes roses” hitlerianes als camps de concentració o la persecució i repressió per part del franquisme als homosexuals amb lleis retrògrades, el feixisme és una amenaça òbvia per les nostres llibertats que es mostra amb una violència esfereïdora si no se’l combat.

L’any passat recordàvem el vintè aniversari de l’assassinat de la Sònia, transsexual apallissada fins a la mort per un grup de neonazis al parc de la Ciutadella i que es convertiria en el primer crim reconegut de una persona transsexual a Catalunya pel simple fet de ser-ho. Fa pocs mesos, a l’altra banda del món, Xile quedava commocionada per l’assassinat del jove homosexual Daniel Zamudio, altre cop a un parc, per un grup de neonazis.  Sobren exemples i no en volem cap més. I com que no oblidem, fem una crida a la mobilització unitària de totes les que defensem la llibertat i la diversitat en tots els aspectes de la nostra vida. En el marc de la celebració  del 28 de juny, dia internacional de l’alliberament LGTB, volem animar a totes les veïnes i veïns del nostre barri a lluitar pels drets sexuals, i d’això en forma un repte ineludible tancar el centre feixista que, disfressat d’espai d’oci, només representa un cau d’odi.

Manifestació per la Diada de l’Alliberament LGTB  a Barcelona

Dissabte 30 de Juny a les 18:30 hores a Plaça Universitat

 

UCFR-Sant Martí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s