Roda de premsa: diumenge, 22 de juliol, 12h: presentació de la campanya “Totes i tots som Unitat contra el feixisme i el racisme”.

El moviment social Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR) realitzarà una roda de premsa el proper diumenge, 22 de juliol, a les 12h, a Plaça Espanya per presentar la seva campanya “Totes i tots som Unitat contra el feixisme i el racisme”, amb un ventall de suports molt ampli i representatiu, així com per fer balanç de la seva feina al llarg de l’últim any.

La data escollida, 22 de juliol, el primer aniversari de la matança d’Oslo on un terrorista d’ultradreta va causar una massacre a Oslo i Utoya (Noruega), és una efemèride que vol recordar una vegada més el perill que representa l’auge progressiu de l’extrema dreta a Europa i també a casa nostra.

El lloc triat, Plaça Espanya, coincideix amb l’indret on durant les commemoracions de l’Eurocopa es van produir agressions racistes i exhibicions de símbols feixistes per part de grups vinculats al centre nazi del Clot, així com per regidors electes de PxC.

A la roda de premsa es presentarà la declaració “Totes i tots som Unitat contra el feixisme i el racisme”, on es rebutja l’intent de criminalitzar el moviment per part de l’extrema dreta, així com els atacs personals, agressions o vexacions a diversos membres d’UCFR. La campanya vol visualitzar la pluralitat i diversitat de les persones que donen suport a UCFR. Les i els signants a la declaració inclouen:

Activistes socials: Arcadi Oliveras; Jordi Bonet de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona; Javier Bonomi de Fedelatina; Ada Colau de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca; Javier Couso…

Sindicalistes: Joan Carles Gallego de CCOO; Josep Maria Àlvarez de la UGT; Rosa Cañadell d’USTEC…

Món de la cultura: el dibuixant, Carlos Azagra; el presentador de ràdio, Siscu Baiges Planas; l’actor, Juan Diego Botto; el cantautor, Cesk Freixas; l’actriu, Carme Sansa; l’autor, Matthew Tree…

Càrrecs públics i polítics: Oriol Amorós; Dolors Camats; Joan Herrera; Georgina Rieradevall… així com Josep Bargalló Valls, l’antic Conseller en Cap del Govern de Catalunya.

També s’aprofitarà la roda de premsa per fer balanç del perill actual de l’extrema dreta, amb intervencions que tractaran breument la campanya contra el centre nazi al Clot; les greus agressions feixistes a Manresa del passat del 23 de març; i els esdeveniments a Plaça Espanya la nit de l’Eurocopa.

Roda de premsa: diumenge, 22 de juliol, 12h, Plaça Espanya
(Al costat oest de les Torres Venecianes, davant de la sala de premsa de la Fira.)

Unitat contra el feixisme i el racisme
Barcelona, 18 de juliol de 2012

http://unitatcontraelfeixisme.org
http://www.facebook.com/unitatcfr
http://twitter.com/#!/UnitatvsRacisme

Cartell:_”Jo_també estic en contra del feixisme i el racisme”

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s