Per una Anoia sense nazis! Unim-nos contra el feixisme i el racisme!

Ens ha arribat la informació que Plataforma per Catalunya (PxC) —partit dirigit pel conegut franquista, Josep Anglada— proposa celebrar la seva “Diada del partit” el proper diumenge 21 d’abril a Ruta al Oeste, un local de Rubió, l’Anoia. Unes mil persones han signat un text avisant al local de la naturalesa feixista de l’acte. Els responsables de Ruta al Oeste han respost deixant clar que no tenen cap inconvenient en tenir clients nazis, ni en acollir un acte d’aquest tipus.

Aquest acte és un insult a la memòria dels milions de víctimes de Hitler, Mussolini i Franco. Se suma a altres mostres de feixisme a la nostra comarca. A les eleccions municipals de 2012, amb la seva disfressa “demòcrata”, PxC va aconseguir diversos regidors a l’Anoia. També preocupa la presència a Igualada del grup neonazi, MSR, que presumeix de les seves connexions amb els neonazis grecs d’Alba Daurada.

Per tot això, com a entitats anoienques, declarem la nostra oposició més ferma a l’acte de PxC i al feixisme en general. Ens adherim —com ja han fet més de 300 entitats arreu del país, incloent-hi el conjunt dels moviments veïnal, sindical, juvenil… així com tots els partits d’esquerres— a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Expressem la nostra disposició a treballar plegades per fer fora el feixisme de la nostra comarca. No volem nazis a l’Anoia ni enlloc! No passaran!

Adhesions fins al 20 d’abril:
Arran Capellades
Arran Igualada
Associació Juvenil El Garbell
Bastoners Garrotades
Baula-Comité Oscar Romero
Candidatura d’Unitat Popular
Endavant Anoia
ERC Igualada
ICV Anoia
JERC Igualada
Joventuts Socialistes de Catalunya – L’Anoia
La Teixidora
L’Associació Juvenil La Collanada
Òmnium Cultural-Anoia
Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de L’Anoia
SEPC Igualada
Taula per la Cohesió Social de la Conca d’Òdena
Unió Intercomarcal Anoia-Alt Penedès-Garraf de la UGT de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s