Full informatiu d’activitat unitària contra el feixisme i el racisme · 25/02/14

Jornada internacional contra el feixisme i el racisme, 22-M · Eleccions europees de maig de 2014

No passaran!

Full informatiu d’activitat unitària contra el feixisme i el racisme · 25/02/14


Baixar en PDF · Versión en castellano


Unim-nos contra el feixisme i el racisme!

No volem la ultradreta ni aquí, ni a Europa, ni enlloc! · Per la convivència en la diversitat!

Jornada internacional contra el feixisme i el racisme, el 22 de març

L’amenaça de l’extrema dreta creix arreu d’Europa, sota diverses formes. L’Alba Daurada grega i el Jobbik hongarès són partits obertament nazis, mentre el Front National (FN) francès o la Lega Nord a Itàlia són feixistes disfressats de demòcrates; tots aquests partits tenen l’objectiu d’acabar del tot amb la democràcia, com ja van fer Hitler, Mussolini i Franco. D’altra banda, el PVV de Geert Wilders a Països Baixos, o UKIP a Gran Bretanya, són partits populistes xenòfobs: volen fer girar el sistema actual cap a la dreta, sense trencar-lo del tot. Tot i aquestes diferències, l’FN de Marine Le Pen i Geert Wilders han pactat una candidatura comuna per a les eleccions europees del proper 25 de maig, en les que amenacen amb ser una de les forces més votades a bastants països.

Per això, és molt positiva la convocatòria d’una jornada internacional contra el feixisme, per al 22 de març de 2014, impulsada per KEERFA, el moviment unitari contra el feixisme i el racisme a Grècia, conjuntament amb altres moviments europeus. L’objectiu és enfortir l’oposició unitària al racisme i a l’extrema dreta, tant de cara a les eleccions europees com al dia a dia de cada país.

És molt important que aquesta jornada agafi força a casa nostra. Sembla que hi haurà diverses candidatures d’extrema dreta a l’Estat espanyol per a les eleccions europees, com ara els nazis descarats de “España en Marcha”, que van atacar la Blanquerna a Madrid, i el populisme d’extrema dreta de Vox, on participa Alejo Vidal-Quadras. La greu crisi interna i la debilitat electoral de Plataforma per Catalunya —fruit en part de la feina feta per UCFR— fan improbable que aquest partit es presenti, però encara caldrà molta més feina per expulsar-lo dels ajuntaments l’any que ve.

El racisme és un problema cada vegada més greu a molt països europeus, així que, tant a les eleccions europees com al debat polític en general, hem d’exigir als altres partits i a les institucions que no utilitzin discursos xenòfobs, islamòfobs, o gitanòfobs, i a més a més que no donin ales als discursos de l’extrema dreta respecte a la qüestió nacional i les llibertats sexuals.

Amb la situació de crisi actual, el feixisme és una amenaça real, però la seva victòria no és gens inevitable. Som moltes més les persones que defensem una societat plural i democràtica, les que celebrem la nostra diversitat i riquesa cultural, les que volem la justícia social per a tothom, sense importar el color de la pell, el gènere, la religió, la orientació sexual…

Així que Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Catalunya convoca una manifestació a Barcelona, el dissabte 22 de març a les 17h, i prepara diversos actes locals per a les setmanes anteriors. Donem suport a aquestes mobilitzacions.

Unim-nos contra el feixisme i el racisme. No passaran!


Notícies

Euskadi

Una reunió a Bilbo de representants de diverses entitats socials i polítiques va acordar, a mitjans de febrer, que davant el creixement del nazi-feixisme a Euskadi, calia crear una iniciativa popular de coordinació, que donés resposta a aquesta amenaça. Aquesta plataforma prepara activitats unitàries contra el feixisme i el racisme: actes públics a Bilbo i Gasteiz-Vitòria, el 14 i 15 de març respectivament, i una possible convocatòria de manifestació a Bilbo per al 22-M, sumant-se així a la proposta de la trobada antifeixista celebrada el mes d’octubre passat a Atenes (Grècia). Es prepara una nova reunió per al 6 de març a Bilbo, en què es busca una participació el més àmplia possible, dins de la societat basca, amb l’objectiu de continuar donant més passos en la lluita unitària contra el feixisme a Euskadi.

Andalucía

UCFR Andalucía ha presentat el seu nou full informatiu sobre el ‘Partido por la Libertad’. “No et deixis enganyar… PxL és un grup feixista”: http://bit.ly/1o03dsq. Per a més informació: ucfrandalucia@gmail.com

San Juan del Aznalfarache (Sevilla): S’han donat els primers passos per crear un moviment unitari en aquest municipi, davant l’intent de PxL d’establir-se allà. A les reunions celebrades fins ara, han participat gent de sensibilitats molt diverses, i s’han creat diverses comissions per treballar: comunicació amb els mitjans; producció de materials; xarxes socials; i activitats.

UCFR Córdoba: Unidad Contra el Fascismo y el Racismo Andalucía comença a caminar a Córdoba, després d’una primera reunió amb una vintena de persones (entre elles algunes d’Ecologistas en Acción, Córdoba Acoge, Equo, CNT-estudiantes, Consejo de la Juventud, joves de IU, En lucha). Altra gent i alguna ONG es van excusar per no poder acudir. En breu trauran una nota convocant la propera reunió per organitzar un acte de presentació i futures activitats. Per a més informació: UCFRcordoba@gmail.com

Catalunya

UCFR la Garrotxa: Unes 150 persones van assistir a l’acte públic organitzat a Olot per UCFR La Garrotxa, amb la participació del presentador de notícies de TV3, Toni Cruanyes. Reportatge a la TV local : http://bit.ly/1c9fgOT Vídeo de l’acte: http://www.elgarrotxi.cat/37870. Contacte : ucfr.garrotxa@gmail.com


UCFR sobre la crisi en PxC

Adéu Anglada!

El passat dissabte, 8 de febrer, el Consell Executiu de Plataforma per Catalunya (PxC) va destituir, en una reunió extraordinària, el llavors president, Josep Anglada. Aquest va respondre amb denúncies d’un “complot” contra ell, declarant que seguia liderant el partit i que expulsaria les persones que l’havien destituït. És la crisi més greu que PxC ha patit mai. UCFR en el seu comunicat sobre aquests fets, emès l’endemà, va declarar que “celebra la destitució de Josep Anglada com a president del partit feixista, Plataforma per Catalunya (PxC).”

Va explicar que “L’any 2010, quan es va crear UCFR, hi havia gent que valorava el creixement electoral de PxC com quelcom d’inevitable, i creia que la millor estratègia era no parlar d’aquest partit ni del seu líder, Josep Anglada, amb l’excusa que fer-ho equivalia a fer-ne propaganda.”

UCFR, en canvi, “s’ha dedicat a denunciar —amb un quart de milió d’octavetes; milers de cartells i adhesius; desenes d’actes públics; i nombroses mobilitzacions al carrer— la naturalesa feixista d’aquest partit.” Aquesta “tasca constant de denúncia a diferents barris, municipis i comarques per part dels i les activistes d’UCFR, així com de les entitats que la conformen, ha debilitat i dividit PxC. Durant el últims anys, aquest partit feixista ha viscut una derrota rere una altra.” Són aquestes derrotes, i no només les aberracions d’Anglada, les que han impulsat els seus antics col·laboradors a expulsar-lo.

No obstant això, adverteix el text : “Els dirigents de PxC que han defenestrat l’Anglada són potencialment tant o més perillosos que el feixista vigatà… Des d’UCFR som plenament conscients que l’amenaça feixista no ha desaparegut, i per això caldrà enfortir la feina dels grups locals d’UCFR i crear-ne de nous on persisteix l’activitat de PxC. Però també estarem amatents per respondre amb rapidesa i eficàcia en aquells espais on el feixisme surti al carrer ja sigui mitjançant pintades, manifestacions o agressions.”

El comunicat: http://bit.ly/1bYAUuF


Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR)

UCFR és una xarxa formada per unes 400 entitats socials, sindicals, culturals i polítiques de Catalunya; té grups locals a diferents parts del territori. Com suggereix el seu nom, es dedica exclusivament i de manera unitària a la lluita contra l’extrema dreta. L’objectiu d’aquest full informatiu és donar a conèixer les nostres activitats i les d’iniciatives similars en altres llocs.

Per a més informació: info@unitatcontraelfeixisme.org · http://unitatcontraelfeixisme.org · Facebook unitatcfr · Twitter @UnitatvsRacisme · Suport econòmic: 3025 0001 14 1433439761

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s