Totes i tots som el Raval: No volem nazis al barri!

[En castellano]

Rebem amb estupor i indignació la notícia que Interior ha autoritzat una manifestació nazi, durant la Diada, pel ple centre del Raval. Condemnem aquesta decisió rotundament.

La manifestació la convoca el mateix grup nazi que va atacar el centre cultural Blanquerna l’any passat durant els actes de celebració de la diada de Catalunya a Madrid. Un dels crits d’aquest grup és “Artur Mas, cámara de gas”. Dirigents seus estan imputats per haver amenaçat que “No habrá secesión de Cataluña si no es a base de mucha sangre” i per haver anunciat que “estamos dispuestos a morir, pero también a matar por España”. Les moltes víctimes mortals a mans dels feixistes al llarg de les últimes dècades confirmen que aquestes no són paraules buides.

És per tant increïble que al Conseller d’Interior li sembli correcte permetre que aquests nazis desfilin per Barcelona. És un insult afegit que ho facin pel Raval, un barri que té una població que valora la seva cohesió i diversitat.

El tema és molt i molt greu. El feixisme és una amenaça creixent arreu d’Europa. Tenim present el tràgic record de l’Holocaust que va suposar la victòria dels feixistes, i no volem que es repeteixi.

Demanem al Conseller d’Interior que rectifiqui i que deixi clar que els nazis no tenen cabuda a Catalunya, ni l’11 de setembre ni cap altre dia.

En qualsevol cas, UCFR dóna ple suport al seu grup local de Ciutat Vella, i demana a tothom que valori els drets democràtics perquè faci l’esforç de participar a l’acte unitari i ciutadà que organitza UCFR Ciutat Vella a la Plaça Aureli Capmany, El Raval, entre les 10h i les 12h, aquest dijous, 11 de setembre.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 8 de setembre de 2014

Amb el suport de: 

Agència de Comunicació Intercultural; Alternativa Jove – Joves d’EUiA; Amical de Mauthausen i altres camps; AMIC-UGT de Catalunya; Assemblea 15-M de Sarrià – Sant Gervasi; Assemblea del Raval; Assemblea d’Estudiants de l’ETSEIB; Associació Atzavara-arrels (Tortosa); Associació cultural la Ravala; Associació IMPLICAT – Immigrants per a la Integració a Catalunya!; Associació L’Altre; AVALOT, Joves de la UGT de Catalunya; Casal de Joves de Prosperitat (Nou Barris); Casal Popular 3VoltesRebel; Col·lectiu de joves Bramul; Comissió antifeixista 27 de Gener (Gramenet); Comissió Executiva del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta; CUP-AE; El Lokal; En lluita; Espai Contrabandos; EUiA Barcelona; FC St. Pauli Catalunya Supporters; Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB); Fot-li color a 9Barris; Garraf per la República; Ger entitat, Sant Pere de Ribes; Guanyem Barcelona; ICV; ICV Ciutat Vella; Joves d’Esquerra Verda; L’Associació d’Amistat amb el Poble de Guatemala; L’Aurora – organització marxista; Negres Tempestes; Periódico El Raval; Plataforma catalana pel dret a no ser prostituïdes; Pol·len Edicions; Procés Constituent Nou Barris; Prostitutas Indignadas; SODEPAU; Trobada Alternativa de 9Barris; UCFR Maresme; UGT de Catalunya; UM9 (Unitat Municipal 9) ; Xarxa 9 Barris Acull…

Envieu adhesions d’entitats, si us plau, urgentment a info@unitatcontraelfeixisme.org


Acte unitari contra el feixisme i el racisme

Amb esmorzar popular; actuacions musicals; activitats lúdiques; intervencions de persones i entitats del barri i de la ciutat…

Dijous, 11 de setembre, 10-12h, Plaça d’Aureli Capmany, El Raval. (Metro Sant Antoni, L2; Liceu, L3).

Convoca: UCFR Ciutat Vella, amb el suport de diverses entitats locals més.

Bloc: http://ucfrciutatvella.blogspot.com.es · A Facebook: https://www.facebook.com/events/359569600873127/?ref=22

Declaració d’UCFR Ciutat Vella: http://ucfrciutatvella.blogspot.com.es/2014/09/el-raval-viu-i-conviu-volem-un-barri.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s