Comunicat de condemna per l’exhibició feixista al Parlament

Aquesta declaració l’ha gestionada el grup parlamentari d’UCFR, format per representants de la CUP-AE, ERC, ICV-EUiA i PSC. A més d’aquestes formacions, també signa CiU.

 

Comunicat conjunt de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP de condemna a l’exhibició feixista d’avui al Parlament

Davant dels fets ocorreguts avui a l’hemicicle del Parlament de Catalunya protagonitzats per un dels convidats del Partit Popular que en haver estat expulsat per la Presidenta del Parlament ha efectuat la salutació romana al crit de “Viva España” corejat pels aplaudiments d’altres,  els grups de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP volem mostrar la nostra indignació i el nostre rebuig a aquesta exhibició de simbologia feixista.

La salutació romana va ser recuperada per Mussolini convertint-la en un model per a la salutació nazi i va ser utilitzada durant les dictadures feixistes a Alemanya i a Espanya. També actualment la continuen utilitzant els grups feixistes a Espanya i a Catalunya.

Per aquest motiu manifestem la nostra preocupació demanant alhora que aquest no sigui un episodi insignificant per a la nostra societat ni per a les nostres institucions i que tant el Govern de la Generalitat com la Mesa del Parlament prenguin les mesures oportunes davant dels fets. Així mateix exigim que el grup del Partit Popular, que ha estat qui ha convidat aquests senyors al Parlament, condemni aquesta exhibició feixista de forma clara i contundent.

Manifestem el nostre malestar i la nostra intranquil·litat per la proliferació d’agressions i exhibicions feixistes al carrer i a les institucions arreu d’Europa i fem una crida a la societat i als partits polítics per continuar treballant en espais unitaris com ho és Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Catalunya per eradicar el feixisme.

Feixisme mai més, ni aquí ni enlloc!

Parlament de Catalunya, 29 d’octubre de 2014

 

 

One thought on “Comunicat de condemna per l’exhibició feixista al Parlament”

  1. Aquest és un dels “peatges” de la “modèlica Transició espanyola”: la impunitat de les expressions i simbologia feixista. Algunes trobem tant a faltar una legislació dràstica com l’Alemanya! A més, no hauríem d’estar sempre escoltant les banalitzacions feixistes/nazistes. Què esperen els Partits Polítics per aprovar-ho al Parlament? Que algunes ja criem malves….i no poguem veure la contundència que exigim. Núria Florensa i Soler, historiadora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s