PxC amenaça de denunciar UCFR – #NoVotisPxC

Ens ha escrit un advocat per amenaçar-nos amb una possible denúncia per part de PxC. Proposa una reunió de conciliació, arran d’unes suposades calúmnies d’UCFR contra PxC i alguns dels seus dirigents.

Sembla que, si més no, ens hauríem de disculpar per una cosa.

Malauradament, als moviments socials és bastant típic que s’abusi de termes com “nazi” o “feixista”. Cal aclarir que, quan diem que diversos dirigents destacats de PxC tenen historials nazis, que bastants d’ells han estat implicats en casos de violència brutal, fins i tot de terrorisme, el que volíem dir era precisament això. Que PxC és un partit farcit de nazis, de feixistes, de racistes, d’islamòfobs, d’homòfobs… Demanem disculpes si això no havia quedat prou clar.

No diem, i això és important, que cada votant de PxC sigui feixista. Al contrari, sabem que la gran majoria de les persones que els voten ho fan perquè no saben què representa realment PxC. L’objectiu dels nostres materials es advertir-los dels fets; no inventem res ni ens cal fer-ho.

Els historials violents que citem, procedents de diferents diaris i documents oficials, es poden trobar en cinc minuts d’investigació a Google. L’únic element original procedeix de la informació proporcionada per persones que abans participaven a PxC a diverses localitats. Només citem una d’elles —veïna d’un poble proper al Vendrell— perquè no hi havia espai per a totes.

Aquesta denúncia és especialment hipòcrita en arribar pocs mesos després que la cúpula de PxC s’hagi manifestat “a favor de la llibertat d’expressió”. Ells defensen la “llibertat” de mentir per fomentar el feixisme i l’odi; nosaltres defensem la llibertat de dir la veritat per rebutjar-los.

Aquesta amenaça per part del partit feixista hauria de resoldre un debat recurrent dins els moviments socials; es diu que les campanyes que anomenen i denuncien PxC explícitament els fan publicitat i per tant els ajuden. Si fos cert, no intentarien fer-nos callar.

En resum, no deixarem de dir la veritat respecte als feixistes.

Recordem a tothom, però, que quan diem que diferents dirigents de PxC són nazis, no és mera retòrica. Hem de repartir octavetes i cartells, però cap persona no ho ha de fer sola, mai. Els nazis són una amenaça real. El passat diumenge 10 de maig, es va produir una nova agressió per part d’un simpatitzant de PxC contra el veïnat de Rubí que participava en una protesta unitària contra el feixisme.

En definitiva, a les 450 entitats de tota mena que formem UCFR, ens sobren motius per mobilitzar-nos per fer fora els feixistes dels consistoris.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 11 de maig de 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s