#StopIslamofobia: Prou discriminació per part dels bancs

Ens hem assabentat que el Banco Santander ha anunciat el tancament del compte bancari del Centre Cultural Islàmic Català (CCIC). La seu del banc a Madrid ho ha comunicat al CCIC per carta, sense donar cap mena d’explicació, més enllà d’insistir que els termes contractuals els donen el dret a anul·lar el compte. El CCIC té 10 dies per retirar els seus diners.

És evident que no és un mer tràmit. Ens consta que durant l’últim any ha passat el mateix a la Liga Islámica para el Diálogo y la Convivencia en España, a la Fundación Pluralismo y Convivencia (una organització musulmana), i a diverses entitats musulmanes arreu de Catalunya.

Segons la nostra informació, aquests tancaments els han protagonitzat Banco Santander i La Caixa de Pensions; no sabem si altres bancs han adoptat mesures semblants contra entitats musulmanes.

Ens temem que es tracta d’un cas de racisme, i específicament d’islamofòbia. El camí cap a l’Holocaust va començar amb mesures discriminatòries contra la gent jueva en diferents àmbits, com el financer. En un moment en què els feixistes arreu del continent intenten criminalitzar la població musulmana, trobem una vergonya que els bancs els ajudin.

Fa anys que el CCIC juga un paper actiu i constructiu en UCFR, colze a colze amb la resta del veïnat del Clot i de la ciutat de Barcelona. Hem de dir que el CCIC ha mostrat molts més indicis de tenir una consciència social i de promoure la convivència que el Banco Santander i La Caixa.

Demanem que el Banc Santander doni explicacions al CCIC per la suspensió del seu compte. Si no poden presentar motius vàlids per la decisió, que es disculpin amb aquesta entitat i que anul·lin la seva decisió. El mateix principi s’aplica als altres casos.

Aprofitem l’ocasió per animar a totes les persones i organitzacions de la societat civil que traslladin els seus comptes a entitats de finances ètiques, que no tenen interessos en el negoci de la guerra i de la industria armamentística

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona 21 d’octubre de 2015

NOTA: UCFR és una plataforma formada per més de 500 entitats socials, sindicals, polítiques, culturals… d’arreu de Catalunya. El nostre objectiu bàsic és combatre l’extrema dreta; recentment dediquem molts esforços a lluitar contra la islamofòbia.

Per a més informació: http://unitatcontraelfeixisme.org

Més informació sobre Banco Santander: http://bancosantandersinarmas.org

La carta de Banco Santander a CCIC:
Carta Santander CCIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s