Comunicat relatiu al vídeo de campanya electoral de VOX. #StopIslamofòbia

Les entitats sota signants:

Volem expressar el nostre rebuig categòric als missatges i discursos emesos per part del partit polític d’extrema dreta VOX, durant la campanya electoral del 14F de 2021. La població musulmana catalana ha estat suportant, amb molta tristor i indignació, la propagació i consum d’idees islamòfobes que l’estigmatitzen i la criminalitzen, i que han traspassat tots els límits de respecte, d’igualtat i de convivència en una societat democràtica que protegeix la seva ciutadania i combat tot tipus de discriminació.

Volem assenyalar que la campanya electoral del partit VOX, ha estat una campanya dirigida, amb agressivitat, quasi exclusivament contra la ciutadania catalana que confessa l’islam, i basada en la manipulació, la mentida i la generació d’odi gratuït. Especialment, el vídeo anomenat “#StopIslamización de Cataluña”, llançat a les xarxes socials i que presenta a les persones musulmanes com estrangeres, inassimilables i potencialment terroristes.

Volem anunciar que després d’un anàlisi profund del contingut del vídeo abans mencionat, hem arribat a la conclusió de la necessitat de fer un pas endavant en la nostra lluita contra la islamofòbia, per això, hem presentat una denúncia davant de la Fiscalia Provincial de Barcelona, en concret el servei especialitzat en Delictes d’Odi i Discriminació, perquè investigui el contingut del vídeo que mostra imatges i manipula informacions amb una clara intenció de provocar por i rebuig del màxim segment de la societat catalana en vers les persones musulmanes.

Volem, també, mostrar la nostra sorpresa i perplexitat, davant del silenci de la majoria de la societat, particularment de les institucions publiques i dels altres partits que disputaven aquestes últimes eleccions, que suposadament treballen per la igualtat de tracte, la no discriminació, i per combatre la islamofòbia, el racisme i altres dinàmiques negatives que afecten a diversos col·lectius de la ciutadania catalana.

Volem cridar a la responsabilitat de tothom, les institucions públiques (policials, judicials, educatives….), els partits polítics, les entitats del teixit associatiu català, les persones i entitats islàmiques del país, que no s’han de tolerar ni normalitzar aquestes actituds discriminatòries, criminalitzadores i excloents.

Finalment, volem deixar clar que aquesta lluita és de tota la societat, advertint que és una gran equivocació pensar que VOX i tots els propagadors de la islamofòbia respecten la diversitat social en el seu conjunt, i treballen per la seva protecció, ans al contrari, tothom ha de ser conscient del perill que representa aquest tipus d’iniciatives polítiques, només cal mirar la història recent d’aquest país. Per això, animem a tothom a contribuir, dins de les possibilitats i competències, a la defensa dels drets de tothom i de la igualtat de tracte, i a combatre tot tipus de discriminació.

Barcelona, 20 de febrer 2021.

Entitats signants:

 • Associació Stop Als Fenòmens Islamòfobs (SAFI)
 • Centre Cultural Islàmic Català a Barcelona (CCIC)
 • Associació per la defensa dels drets de la comunitat musulmana (ADEDCOM)
 • Pak Federación de España
 • Federació d’Associacions Senegaleses Bidayatul Xitma de Catalunya
 • Associació de Joves Musulmans de la província de Lleida (Chabab Al Amal)
 • Associació Juvenil Joventut Multicultural Musulmana (JMM)
 • Associació Cultural Algerians a Espanya
 • Centre Islàmic del Barcelonès
 • Centre Islàmic del Raval de Barcelona
 • Comunitat Islàmica Amics de la Mesquita de la Pau
 • Centre Cultural Islàmic el Carmel
 • Associació Forjadores de la Vida a Catalunya
 • Comunitat Islàmica la Pau de Gavà
 • Mesquita Hamza
 • Associació Fizane Madina de Pakistanesos a Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s