Foto de les candidatures amb UCFR, davant el Parlament, 13 de febrer de 2021.

Declaració de les candidatures al #12M: #StopVOX, #StopAC

Declaració contra el racisme i l’extrema dreta de les candidatures, adherides a UCFR, a les eleccions del 12 de maig de 2024

Portada: Eleccions del #12M, #StopVOX, #StopAC

Ens preocupa el creixement internacional del racisme i l’extrema dreta; hem de fer-hi front de manera unitària i urgent. Els ultres representen un atac frontal contra la democràcia. En un món assetjat per múltiples crisis, aquesta extrema dreta és una greu amenaça afegida als drets de gairebé tothom: les persones racialitzades, les dones, les persones LGTBI+, la gent treballadora, el sindicalisme, l’esquerra, les minories nacionals…

El principal representant d’aquesta extrema dreta a l’Estat espanyol és VOX, que s’identifica amb Trump, Milei, Le Pen, Meloni, etc. Recordem que alguns dirigents de VOX procedeixen de grups obertament feixistes, fins i tot neonazis. No és un partit més, sinó una amenaça per als drets humans i la democràcia.

També hi ha una extrema dreta que es presenta com independentista, com ara “Aliança Catalana”. Projecte personalista de la batllessa de Ripoll, és escissió del també ultra, “Front Nacional de Catalunya”. AC, igual que VOX, promou el racisme, especialment la islamofòbia. Igual que VOX, declara el seu suport a dirigents ultres com Marine Le Pen, o a l’ultraneoliberal i defensor de la dictadura argentina, Milei.

Que ningú es deixi enganyar. Pensi el que pensi cadascú sobre la qüestió nacional, o sobre qualsevol altre tema que plantegin els ultres, ells no defensen els nostres interessos; representen una amenaça per a totes i tots nosaltres. La seva presència a les institucions només serveix per minar la democràcia i per normalitzar els discursos d’odi.

Davant aquest perill, les candidatures signants declarem:

  1. No farem servir discursos d’odi, ni ens quedarem en silenci davant cap discurs d’odi, vingui d’on vingui. L’experiència internacional demostra clarament que quan els partits establerts no combaten les idees racistes, masclistes, etc. —o encara pitjor, quan les fomenten— a la llarga no resten suport a l’extrema dreta sinó que la normalitzen i l’enforteixen.
  2. L’extrema dreta no creix en base a arguments lògics, sinó fomentant les mentides i l’odi. No té sentit intentar debatre amb ells, perquè no existeix cap terreny compartit de respecte per a les persones i la democràcia. Per tant, farem tot el possible perquè els discursos d’odi no tinguin presència als actes electorals: treballarem per un front comú en aquest aspecte amb les altres candidatures democràtiques. Denunciarem i desemmascarem els seus discursos d’odi, però no entrarem mai en diàleg amb ells: cal parlar de l’extrema dreta, però no amb l’extrema dreta.
  3. Si l’extrema dreta obté representació, no hi col·laborarem de cap manera; farem tot el possible per impedir els seus intents de fer servir les institucions democràtiques per atacar els drets de les persones.
  4. A la vegada que duem a terme la nostra pròpia campanya, farem el possible per difondre també els arguments d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Als nostres actes, facilitarem la distribució de materials d’UCFR, perquè els i les assistents coneguin els seus posicionaments i en puguin fer difusió.
  5. VOX, AC i la ultradreta en general atempten contra els valors democràtics. Per tant, fem una crida a participar a les properes eleccions utilitzant opcions democràtiques, per ajudar a deixar els ultres fora del Parlament.

Barcelona, 25 d’abril de 2024

Signen:

Catalunya en Comú

CUP

Esquerra Republicana

La declaració signada

Deixa un comentari