Crida a entitats

Adheriu-vos a “Unitat contra el feixisme i el racisme”

Us escrivim per demanar la vostra adhesió, com entitat, a una nova iniciativa unitària contra l’extrema dreta i el racisme a Catalunya.

Durant els últims mesos, diverses persones —procedents d’àmbits molt diferents i a títol individual— han anat preparant la crida adjunta. El text explica els motius de la proposta que, d’altra banda, són tristament massa coneguts.

Com diu la crida, un objectiu urgent és evitar que Plataforma per Catalunya s’aprofiti de les properes eleccions autonòmiques per estendre el seu missatge d’odi. Això ens imposa una certa pressa.

L’objectiu de les persones que impulsem aquesta campanya és fer créixer, per tot Catalunya, un moviment arrelat als nostres pobles i barris, capaç de difondre les idees i les mobilitzacions que facin falta per fer front a l’amenaça de l’extrema dreta, durant i després de la cursa electoral.

Dins el moviment que es planteja, hi caben tota mena d’entitats, no només les de l’àmbit polític, sinó també colles de diables i castellers, grups de dones, organitzacions sindicals de tots els nivells, caus i escoltes, moviments veïnals… Com veureu de la llista d’adhesions rebudes fins el moment, ja comença a haver-hi aquesta amplitud, però encara falta molta gent.

L’any 2003, la societat catalana es va demostrar capaç de respondre massivament davant l’atac que es preparava contra el poble de l’Iraq. Ara ens toca mobilitzar-nos contra l’amenaça feixista i racista que penja sobre els caps dels nostres veïns i veïnes. Si no aturem l’extrema dreta avui, aquesta es convertirà en una amenaça per a tothom.

Per tot això, demanem la vostra adhesió, i la vostra participació a les futures accions d’aquest nou moviment.

Nota:
Per adherir-vos a la crida, envieu un correu electrònic a info@unitatcontraelfeixisme.org, citant el nom de l’entitat, a més d’una persona i un telèfon de contacte.

Si us plau, difoneu aquesta crida.

Més informació:
Blog: http://unitatcontraelfeixisme.org
Facebook: http://www.facebook.com/unitatcfr
Llista de difusió: http://groups.google.com/group/unitat-contra-el-feixisme-difusio


Unitat contra el feixisme i el racisme

Ens preocupa l’augment de les idees racistes i de l’extrema dreta a Europa, a l’Estat espanyol i a Catalunya. Amb el rerefons de la crisi, els grups feixistes aprofiten la desesperació de la gent per vendre falses “solucions”, basades en la xenofòbia i en la por.

Gran part de l’extrema dreta europea —el Front National de Le Pen a França, i partits semblants a Flandes, Països Baixos, etc.,— evita deixar-se veure amb uniformes i en marxes militars. Prefereixen anar amb trajo i dir que són demòcrates respectables, però les seves accions i declaracions deixen clar que són organitzacions feixistes.

Malgrat les diferències entre la situació actual i la dels anys trenta, tenim prou motius per fer tot el possible perquè no es repeteixin les terribles experiències d’aquella època.

A l’Estat espanyol i a Catalunya l’extrema dreta pren diferents formes, des de les restes del franquisme fins a nous grups inspirats en els nazis.

A Catalunya —on el racisme, especialment contra la gent musulmana, ja és preocupant— la “Plataforma per Catalunya” (PxC) representa una amenaça molt greu per a la nostra convivència. Josep Anglada, líder de PxC, té una reconeguda trajectòria franquista, i ha explicat davant d’una càmera oculta l’estratègia enganyosa del seu partit: “Crec que en aquests moments ni a Vic ni a Catalunya ens interessa relacionar-nos amb tot allò que sigui el franquisme, la bandera espanyola, l’àliga, que jo porto al cor, però políticament no ens interessa.”

El creixement electoral d’un grup com aquest fa augmentar els atacs racistes al carrer i fomenta el discurs racista tant al conjunt de l’espai polític com al carrer. La nostra societat ja pateix la xenofòbia; la pujada de PxC agreuja la malaltia. Ja podem veure com la seva presència municipal —aconseguida amb mentides— ha tingut efectes nocius a les localitats afectades. No volem que la mateixa dinàmica s’estengui mitjançant les properes eleccions autonòmiques i municipals.

Cal un moviment contra el racisme i l’extrema dreta inspirat en la mobilització contra la guerra de l’Iraq. Malgrat les diferències, aquella mobilització ens mostra que forces molt diverses poden treballar plegades entorn d’uns punts bàsics compartits. Avui necessitem una gran mobilització popular, capaç de connectar amb el moviment veïnal i sindical, amb el fort teixit associatiu del país, per convocar àmplies protestes i actes populars, i també per difondre massivament els arguments contra el feixisme i el racisme, arreu de Catalunya. Hem de fer valer el fet que som majoria la gent que rebutgem els feixistes i les seves idees.

En Franco ja va pretendre destruir aquest país una vegada. No deixarem que els seus seguidors actuals —disfressats darrera del nom “Plataforma per Catalunya”— ho tornin a intentar.

Per tot això declarem el nostre compromís a treballar per la creació d’un moviment ampli, plural i unitari, de mobilització, per aturar els feixistes del nostre temps i les idees racistes que difonen.

Cap espai públic per a la Plataforma per Catalunya ni per a cap grup feixista!
No deixem que fomentin el seu odi pels nostres carrers i els nostres barris!
No deixem que aprofitin les eleccions per impulsar la xenofòbia!
Unim-nos contra el feixisme!
Franquisme mai més!
No passaran!

Llista actual d’adhesions

Per adherir-vos a la crida, envieu un correu electrònic a info@unitatcontraelfeixisme.org, citant el nom de l’entitat, a més d’una persona i un telèfon de contacte.

One thought on “Crida a entitats”

 1. Hola,

  Soy Lourdes, miembro de Unitat contra el feixisme i el racisme.
  En primer lugar dejo este comentario para expresar mi satisfación por todo aquello que se está haciendo desde la entidad. Creo que se está avanzando en la lucha contra las “sin razones” con las que nos topamos diariamente y eso ya es un aliciente para seguir adelante. Lo mas importante quizá es que nos mantegamos unidos para erradicar estos actos indescriptibles y dañinos que se siguen realizando de manera perversa creando una “Unitat” que reagrupe la mayor cantidad de gente posible.
  Para ello, quería hacer una propuesta a Unitat contra el feixisme i el racisme y es tratar de traducir nuestra web a otras lenguas para poder comunicarnos y acercarnos a la gente que al igual que nosotr@s tiene una visión distinta de la vida.
  La unión hace la fuerza.

  Saludos.
  Lourdes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Web del moviment ampli i unitari contra l'extrema dreta