UCFR davant les protestes contra les retallades a la salut pública

Les retallades socials a la salut pública i les protestes en contra mereixen uns comentaris des del punt de vista de la lluita contra el racisme i el feixisme.

Ja sabem que quan els ambulatoris estan col·lapsats, i quan les llistes d’espera per passar pel quiròfan s’allarguen, alguna gent accepta els arguments fàcils que culpen les persones immigrades.

Les protestes d’aquests dies, dels i de les treballadores de la salut pública, són la millor resposta. Els problemes al nostre sistema sanitari no es deuen a una part dels i de les pacients, sinó a la manca de recursos. No aconseguirem millorar les coses si cedim als intents de dividir-nos, segons el nostre país d’origen, color de pell, llengua o religió. Les persones que vivim i treballem a Catalunya necessitem la unitat.

A la transició, als anys 70, es va aconseguir la unitat del moviment obrer, i de gran part de la societat catalana, a favor de la justícia social i contra el franquisme, sense importar si un acabava d’arribar d’Andalusia o era català des de feia deu generacions. Hauríem d’aplicar aquell exemple avui.

Els partits d’extrema dreta de vegades intenten posar-se una disfressa social —igual que ho va fer en Hitler— però realment són l’enemic de la unitat que necessitem. Si la solució de tot és culpar les persones immigrades, per què combatre les retallades?

No, hem de tenir clar que la lluita per un món més just és una. No hi caben els feixistes i els xenòfobs, i no hi caben les retallades socials.

Per això, com a Unitat contra el feixisme i el racisme, declarem la nostra solidaritat amb la lluita per defensar el sistema públic de salut. Aquest tema forma part essencial de la nostra campanya:

No volem feixistes als ajuntaments: volem la convivència en la diversitat: volem serveis socials dignes per a tothom.

Manifestació: Dissabte 30 d’abril, 12h
Av. Josep Tarradellas, L’Hospitalet de Llobregat.

Renfe L’Hospitalet / Metro Rambla Just Oliveras L1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s