PxC a Badalona 18/09/10

No ens deixem enganyar! PxC és un grup feixista

 • Josep Anglada, regidor a Vic i president de PxC. Va ser vicepresident provincial de Fuerza Nueva i mà dreta de Blas Piñar. Condemnat el 2009 a una multa de 3.000 euros per haver agredit un menor. Pendent de judici com a imputat en un delicte d’incitació a l’odi racial. Condemnat a una multa de 52.000 euros per haver acomiadat tres treballadors de forma improcedent.
 • Carlos Francisoud, cap de llista per Badalona. Condemnat el 1987 a vuit anys i mig de presó per les bombes contra la clínica Dexeus. Fundador del grup violent Milícia Catalana, especialitzat en atemptats (17 entre 1985 i 1987) contra centres mèdics on es practicaven avortaments, sex-shops, locals regentats per homosexuals, seus de l’MDT, etc.
 • Daniel Ordóñez, regidor de l’Hospitalet de Llobregat, ex militant de l’Alianza por la Unidad Nacional de l’ultradretà Saenz de Ynestrillas. Detingut el 1999, amb vuit skins més, per atacs racistes, una agressió sexual, coaccions i amenaces de mort i robatoris amb violència. Qualificat pel ministre d’Interior d’aleshores com “un dels skins més perillosos”.
 • Santiago Royuela, membre de PxC abans d’entrar a la presó. Està complint condemna de sis anys per un atemptat el 2001 contra un concert a Sants.
 • Gerard Bellalta, cap de llista per Vilanova i la Geltrú. Condemnat el 2001 per l’Audiència Provincial a tres anys i mig de presó per estafa a immigrants sense papers i falsificació continuada de documents. Condemnat el 2003 pel Tribunal Suprem a dos anys de presó per un delicte de falsedat en tramitar contractes de treball a immigrants irregulars. Demandat el 2010 per impagament del lloguer d’un pis, seu de PxC a Barcelona (denúncia admesa a tràmit). Acumula a dia d’avui 26 denúncies en curs als Jutjats de Vilanova per estafa, fruït de la seva nova dedicació, la gestió d’una empresa de reformes de pisos: es queda amb els diners dels clients i no realitza la feina per a la qual ha estat contractat.
 • Ignacio Mulleras, regidor a Olot. Candidat, el 1988, del partit d’extrema dreta Juntas Españolas. El 1994 va formar una coalició electoral (Alternativa Demócrata Nacional) amb la neonazi CEDADE per al Parlament Europeu. D’aquesta coalició en sortí el 1995 el partit d’extrema dreta Democracia Nacional (DN). Mulleras n’ha ocupat diversos càrrecs, com el de secretari del partit a Catalunya. El 2007, en una manifestació anti immigració organitzada per Democracia Nacional fou assassinat a Madrid el jove Carlos Palomino (vinculat al moviment antifeixista), per Josué Estébanez, militar que al judici va reconèixer que anava a una marxa de Democracia Nacional
 • Alberto Royuela, exguàrdia de Franco, va apadrinar el congrés fundacional de PxC. Pare de Santiago Royuela.
 • Alberto Sánchez López, regidor de l’Hospitalet de Llobregat. Excandidat al Parlament pel partit Españoles Bajo el Separatismo (EBS), que prometia “posar punt final a la disgregació d’Espanya des de les urnes”.
 • Albert Pericas Riu, regidor a Manresa, on era conegut com l’Animal. Als anys 90 era un cap-rapat violent que es dedicava a apallissar a tort i dret. Antic militant d’EBS.
 • Juan Gómez Montero, regidor de Santa Coloma de Gramenet. Antic afiliat a Estado Nacional Europeo (ENE), partit del qual, el febrer de 2011, la fiscalia ha demanat la il·legalització perquè “defensa una ideologia que fomenta la discriminació i l’odi racial”.
 • Ricardo Buñuel Baqué, regidor de Canovelles. Ex-número tres de la llista per Barcelona d’Estado Nacional Europeo el 1996.
 • Raúl Ortiz, regidor de Badia del Vallès. Detingut el juny de 2011 per robatori de xecs restaurant per valor de 70.000 euros.

L’extrema dreta europea secunda PxC

Li donen suport logístic i econòmic l’FPÖ austríac (partit del desaparegut Jörg Haider), el Front Nacional francès de Le Pen, el Vlaams Belang flamenc (la reencarnació de l’il·legalitzat Vlaams Blok), la Lliga Nord italiana, l’NPD alemany, la plataforma Pro-Köln (impulsora de la campanya europea Ciutats antiislam), entre d’altres.

Contribució econòmica de l’industrial suec Patrik Brinkmann, que també finança Pro-Köln.
Baixar aquest text com a octaveta per imprimir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s