Comunicat de premsa d’UCFR, davant els informes d’una denúncia per part del partit feixista, PxC

UCFR denuncia un “món al revés”: “els violents ens han posat una denúncia per ‘agressions’ inexistents”

 
Comunicat de premsa d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), davant els informes d’una denúncia contra aquest moviment per part del partit feixista, PxC
El moviment ampli i plural oposat a la xenofòbia, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), declara que ha rebut amb “sorpresa i indignació” la notícia que Plataforma per Catalunya (PxC), partit liderat per l’històric franquista, Josep Anglada, li ha interposat una denúncia davant la fiscalia. És “el món al revés”, diuen: “els violents ens han posat una denúncia per ‘agressions’ inexistents”

PxC acusa UCFR “d’insults, escopinades, amenaces i fins i tot agressions físiques” contra “simpatitzants i càrrecs públics de PxC”. No obstant, el comunicat de premsa de PxC no menciona cap data ni cap incident específic.

David Karvala, un dels portaveus d’UCFR, ha declarat que “La denúncia, si existeix, no té fonament.” Afegeix: “El que més s’adequa a la situació és el refrany: ‘Cree el ladrón que todos son de su condición’. PxC fa temps que insulta les persones immigrades, particularment a les persones musulmanes. Ara, cada vegada més, insulta també aquell gran sector de la població que rebutja el feixisme. Fins i tot al text on diuen que ens denuncien per insults, es refereixen a UCFR com a ‘les faccions socials més antidemocràtiques i perroflautes’, ‘la colla de buscabregues’ i ‘feixista’ entre altres termes abusius. D’altra banda, acusen UCFR d’agressions inexistents, mentre l’historial violent de molts dirigents de PxC és ben conegut. L’últim exemple ha estat l’agressió de Josep Anglada contra el seu propi fill.”

Karol Astudillo, activista d’UCFR a Barcelona, recorda que el 2 d’octubre, PxC va celebrar un acte a Plaça Sant Jaume, a favor de la llibertat d’expressió. Comenta: “Em sembla molt irònic que ara vulguin coartar la llibertat de les persones que ens oposem al feixisme. És un avís del perill de permetre que aquest tipus de partit avanci”.

Iolanda Maurici, una altra portaveu d’UCFR, argumenta que “amb aquesta denúncia, PxC queda en ridícul. Com pot Anglada acusar més de 200 associacions i entitats socials de perroflautes i violentes? És cert que estem molt preocupats per l’augment de les idees racistes i feixistes i les conseqüències que pot portar aquest creixement; per això ho volem aturar. No és casual que entitats tant i tant diferents com associacions veïnals, culturals, sindicals, de lluita pels drets humans, polítiques, feministes estiguin treballant juntes per un objectiu comú.” Segons la seva pàgina web, les entitats adherides a UCFR inclouen el moviment veïnal de tota Catalunya, CONFAVC, el conjunt del moviment sindical, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, SOS Racisme-Catalunya i Amical de Mauthausen i altres camps, entre moltes altres.

Des que s’ha informat de la denúncia, UCFR diu que ha rebut molts missatges de suport.

No obstant les amenaces de PxC, UCFR ha declarat que es proposa continuar amb la seva campanya per informar de la naturalesa feixista de PxC: “tot allò que diem es basa en fets comprovats, des de l’historial delictiu de molts dels seus dirigents, fins a les explicacions d’Anglada de per què ha de mentir per guanyar vots”. El moviment explica que està repartint 100.000 octavetes que porten el text: “Oi que no votaries a una banda de violents, feixistes, lladres i estafadors? Doncs no votis PxC”. A més a més, ha convocat una manifestació des de Plaça Universitat, Barcelona, el diumenge 13 de novembre, a les 13h.

“No ens intimidaran”, afirmen les i els activistes d’UCFR, amb una sola veu, “seguirem amb encara més determinació”. “Als anys 30 vam veure què va significar el feixisme, no ens podem permetre tornar-hi”, conclouen.

Unitat contra el feixisme i el racisme, 7 de novembre de 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s