UCFR dóna suport a la manifestació #26MaigVic

Com a un moviment ampli contra el feixisme i el racisme, UCFR dóna suport a les iniciatives ciutadanes que vagin en aquest mateix sentit.

Per tant, s’ha adherit a la crida per a la manifestació “Per la cohesió social, aturem el racisme”, i anima altres entitats a fer el mateix.

Esperem que sigui un punt d’inflexió, que a partir d’aquesta iniciativa ciutadana arreli i s’estengui el moviment unitari a Osona, més enllà d’aquesta convocatòria!


 

Per la cohesió social, aturem el racisme

Manifestació pacífica, 26 de maig de 2012, Plaça Major de Vic, 18.30 hores.

http://www.26maigvic.cat

El racisme és la doctrina que propugna la desigualtat de les races humanes, en virtut de la qual se’n justifica la discriminació, la segregació social, l’explotació econòmica, etc. Així, les persones, partits polítics i governs que mantinguin actituds racistes estan generant directament un clima de crispació i de conflictivitat que fa impossible la cohesió social necessària per construir una societat civilitzada, basada en la igualtat de drets i oportunitats que tot ciutadà ha de tenir.

La crisi en la que estem immersos ha permès, a casa nostra i a la resta d’Europa, l’aparició i la consolidació d’organitzacions d’ideologia ultradretana i racista que pretenen culpabilitzar d’aquesta situació a les persones migrades. És intolerable que en nom de la crisi es legitimin aquests tipus de discursos i s’encobreixin polítiques que atempten directament contra els col·lectius més desafavorits.És hora de dir que ja n’hi ha prou i de demostrar la societat que volem, una societat justa i cohesionada on tothom hi té cabuda. És hora que ens mobilitzem per expressar el rebuig del nostre país i de la nostra ciutat al racisme que només genera desigualtats i violència.

Per això, convoquem a tota la gent d’arreu dels Països Catalans i a tots els vigatans i vigatanes a manifestar-se pacíficament el dissabte 26 de maig a 2/4 de 7 de la tarda a la Plaça Major de Vic.

ADHESIONS DE COL·LECTIUS: Envieu el nom, logo i informació de contacte de la vostra organització a: 26maigvic@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s