Contra la manifestació feixista del 25 de maig, durant el partit Barça-Athletic de Bilbao

[Abajo en castellano]

Rebem amb indignació la notícia que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha autoritzat una manifestació feixista coincidint amb el partit de futbol FC Barcelona – Athletic de Bilbao, a Madrid aquest divendres, 25 de maig.

Els organitzadors de la manifestació són: La Falange, el Nudo Patriota Español, el Movimiento Católico Español – Acción Juvenil Española i l’Asociación Vieja Escuela Madrid, amb l’adhesió d’altres organitzacions feixistes.

Ni cal dir que La Falange s’associa directament amb l’alçament militar feixista de 1936-1939 i amb els anys sagnants de la dictadura genocida franquista, i l’oposició, per tant, a qualsevol democràcia. Per la seva banda, l’“Associació Vella Escola Madrid” és l’expressió en aquesta ciutat de la política de Casa Pound. Aquesta organització italiana, obertament feixista, té orígens que es remunten a grups terroristes i només fa uns pocs mesos un destacat militant seu va dur a terme un doble assassinat racista a Florència.

Quan els organitzadors anuncien que “Aquest acte és una Marxa contra el sistema de les autonomies”, estan dient que volen tornar a l’Estat pre constitucional.

Ens sembla increïble que s’atorgui la llibertat d’organitzar-se al feixisme, mentre que la presidenta de la Comunitat de Madrid s’ha declarat partidària de treure-los la llibertat d’expressió a les aficions dels clubs que juguen.

Aquesta manifestació és un insult i una amenaça, no només a les aficions catalanes i basques, sinó a la gran majoria de la població de Madrid, que té un llarg historial de rebuig al feixisme i de defensa de la democràcia.

Ens reafirmem en la nostra lluita contra l’extrema dreta (feixista, racista, sexista, xenòfoba i homòfoba). L’auge dels grups nazi-feixistes a l’Estat espanyol és un problema que ha de preocupar el conjunt de la societat i aquest és un clar exemple.

Així mateix, i com un recordatori de què significa en realitat deixar actuar lliurement als feixistes, ens sumem a la crida que, en el minut 8 del partit, ambdues aficions cridin el nom d’Aitor Zabaleta, seguidor de la Reial Sociedad, assassinat per feixistes davant del mateix estadi Vicente Calderón, el 8 de desembre de 1998.

Sare Antifaxista
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

23 de maig de 2012

Contra la manifestación fascista del 25 de mayo, durante el partido Barça-Athletic de Bilbao

Recibimos con indignación la noticia de que el Tribunal Superior de Justicia de Madrid ha autorizado una manifestación fascista coincidiendo con el partido de fútbol FC Barcelona – Athletic de Bilbao, en Madrid este viernes, 25 de mayo.

Los organizadores de la manifestación son: La Falange, el Nudo Patriota Español, el Movimiento Católico Español – Acción Juvenil Española y la Asociación Vieja Escuela Madrid, con la adhesión de otras organizaciones fascistas.

Ni hace falta decir que La Falange se asocia directamente con el alzamiento militar fascista de 1936-1939 y con los años sangrientos de la dictadura genocida franquista, y la oposición, por tanto, a cualquier democracia. Por su parte, la “Asociación Vieja Escuela Madrid” es la expresión en esa ciudad de la política de Casa Pound. Esta organización italiana, abiertamente fascista, tiene orígenes que se remontan a grupos terroristas y sólo hace unos pocos meses un destacado militante suyo llevó a cabo un doble asesinato racista en Florencia.

Cuando los organizadores anuncian que “Este acto es una Marcha contra el sistema de las autonomías”, están diciendo que quieren volver al Estado pre constitucional.

Nos parece increíble que se otorgue la libertad de organizarse al fascismo, mientras que la Presidenta de la Comunidad de Madrid se ha declarado partidaria de quitarles la libertad de expresión a las aficiones de los clubes que juegan.

Esta manifestación es un insulto y una amenaza, no sólo a las aficiones catalanas y vascas, sino a la gran mayoría de la población de Madrid, que tiene un largo historial de rechazo al fascismo y de defensa de la democracia.

Nos reafirmamos en nuestra lucha contra la extrema derecha (fascista, racista, sexista, xenófoba y homófoba). El auge de los grupos nazi-fascistas en el Estado español es un problema que debe preocupar al conjunto de la sociedad y éste es un claro ejemplo.

Asimismo, y como un recordatorio de qué significa en realidad dejar actuar libremente a los fascistas, nos sumamos a la llamada a que, en el minuto 8 del partido, ambas aficiones griten el nombre de Aitor Zabaleta, hincha de la Real Sociedad, asesinado por fascistas ante el mismo estadio Vicente Calderón, el 8 de diciembre de 1998.

Sare Antifaxista
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

23 de mayo de 2012

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s