Jornada internacional d’acció contra el feixisme i el racisme, 22 març 2014

Declaració acordada a la trobada internacional a Atenes, 5-6 d’octubre de 2013, organitzada per KEERFA, el moviment unitari contra el feixisme i el racisme de Grècia.

En castellano · In English · En grec

Davant l’amenaça creixent del neonazisme, un nou moviment de resistència es desplega i lluita per aturar-lo abans que sigui massa tard. El passat 19 de gener, a Atenes i a més de 40 països, milers de persones es van manifestar contra el feixisme i el racisme, com a mostra que l’esperança portada per la lluita pot vèncer la desesperació i la por. Després de l’assassinat d’Pavlos Fyssas una gran mobilització antifeixista ha obligat el Govern grec a aplicar mà dura contra Alba Daurada.

Cada vegada més, els governs estan jugant la carta del racisme, tot culpant els immigrants de la seva crisi sense sortida i de la desocupació massiva. Volen convertir les persones immigrades en els bocs expiatoris de la seva fallida.

Els neonazis són engendrats pel racisme, per les polítiques que construeixen camps de concentració per a la FRONTEX i pel tancament de les fronteres de la fortalesa Europa. També es beneficien de la “lluita contra el crim”, atribuït aquest pels governs a la immigració, en comptes de vincular-lo a la pobresa i la misèria provocades per les seves polítiques. Els neonazis intenten atraure votants enrabiats en un període de profunda crisi política i econòmica en què les polítiques d’austeritat neoliberals estan atacant l’ocupació, els salaris, l’educació i la sanitat públiques i minant els drets democràtics.

Ara és el moment d’intensificar, reforçar i coordinar arreu d’Europa i del món els nostres passos comuns per lluitar contra el racisme i l’amenaça del feixisme.

No hi pot haver cap tolerància davant l’intent de legitimar els feixistes a través de les eleccions europees, estatals o locals, com un mitjà per encobrir les seves activitats criminals als carrers i als nostres barris. Necessitem construir la lluita en defensa de la unitat, dels drets civils i dels drets dels treballadors i les treballadores, sense distinció de religió, ètnia, gènere, color de pell, orientació sexual… Necessitem defensar la riquesa de la societat multicultural. Fem dels nostres barris i les nostres ciutats ponts de relació i solidaritat, lluny de la lògica de la divisió. No hauríem de permetre que els neonazis constitueixin brigades d’atac per assaltar i causar el terror, que cremin mesquites i sinagogues, apallissin immigrants, refugiats i gitanos, ataquin gent LGBT i que facin dels militants d’esquerra un dels seus objectius.

Animem els sindicats, organitzacions de joves, organitzacions antiracistes i antifeixistes, comunitats d’immigrants, moviments que defensen els drets de la gent LGBT, de dones, del poble gitano… a que se’ns uneixin en la lluita per una Europa i un món sense racisme i feixisme, per impedir les mentides, la ignorància, la por i els prejudicis que generen racisme, islamofòbia, antisemitisme i que aplanen el camí als feixistes.

Unim-nos contra les organitzacions feixistes, el racisme i la islamofòbia!

Convoquem un Dia d’acció internacional amb manifestacions contra el feixisme i el racisme, el dissabte 22 març 2014

Nota: UCFR convoca una manifestació a Barcelona, el dissabte 22 de març a les 17h, de Plaça Universitat a Plaça Sant Jaume. Aviat sortiran els primers materials de difusió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s