Absolució de nazis a València – declaració de solidaritat amb les víctimes i amb Acció Popular

[Original en català] · [Versión en castellano] · [In English]

Ens consterna i preocupa l’absolució ahir per tecnicismes de 18 membres d’un grup neonazi a València, que s’estava jutjant per associació il·lícita, tinença d’armes prohibides i tinença d’armes de foc reglamentades.

Entre els acusats hi havia dos soldats, un regidor pel partit feixista España 2000, i l’assassí confés del jove antifeixista valencià Guillem Agulló, l’abril de 1993 (l’assassí va passar només 4 anys a la presó).

Els nazis van ser absolts quan el Tribunal va descartar totes les proves obtingudes mitjançant escoltes telefòniques dutes a terme per la Guàrdia Civil. Encara que sembli increïble, l’altra prova clau, les armes confiscades als nazis, va ser destruïda per la mateixa Guàrdia Civil abans de l’inici del judici.

Ens fem ressò de les paraules de Toni Gisbert, d’Acció Popular Contra la Impunitat, el moviment social que va treballar dur per una condemna:

“L’eliminació de les escoltes pot significar l’anul·lació d’una prova però no de la realitat. I la realitat és que s’ha comprovat que existia un grup nazi organitzat, amb una ideologia i una actitud violentes, i que posseïa armes prohibides… I la pregunta que fem en veu alta és: considera el tribunal que no és delicte la possessió d’armes prohibides, ni l’organització d’un grup nazi, ni l’existència d’un grup d’ideologia i actitud violentes? Quin missatge dóna el tribunal a la societat?”

Com afegeix en Gisbert, això succeeix en un context europeu, “en què hi ha una alarma social creixent respecte l’emergència del feixisme i el populisme… però la possessió d’armes i la creació de grups feixistes no són delicte a l’estat espanyol.”

És preocupant que l’any 2005, el mateix tribunal va absoldre el grup nazi Armagedon.

Enviem la nostra solidaritat a totes les famílies i amistats de les moltes víctimes del feixisme a València, així com a Acció Popular Contra la Impunitat.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 31 de juliol de 2014

Llista d’adhesions

Notes:
Declaració d’Acció Popular: http://acciopopular.org/2014/07/30/nota-de-prensa-ante-la-sentencia-del-caso-panzer/

Més informació: http://acciopopular.org/http://www.antifeixistes.org/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s