Primer els de casa? Això ja ho van dir els nazis

El partit d’extrema dreta, Plataforma per Catalunya (PxC), impulsa una campanya agressiva de recollida —i se suposa que també de repartiment— de menjar i altres materials, “només per als de casa”.

A algunes famílies necessitades, qualsevol font d’ajut els deu semblar vàlida, però hem de saber cap a on porta aquesta política.

Els nazis alemanys ja ho van aplicar durant els anys 30. L’anomenat Winterhilfe, “Ajut de l’hivern”, va ser un programa de recollida i repartiment de menjar, roba etc., “només per als de casa”. Alguns nois i noies “aris” van rebre menjar. A altres nois i noies, per exemple, d’origen jueu, que també passaven gana, se’ls negava tot ajut. Més tard perdrien tots els drets, i al final la vida mateixa. L’Holocaust —l’extermini de milions de persones jueves, gitanes, d’esquerres, LGBT, amb alguna discapacitat…— va començar amb coses tan “innocents” com una recollida “primer —en realitat, només— per als de casa”.

Per als nazis alemanys, “els de casa” era un criteri racista, genètic. Per a PxC i altres grups feixistes avui, també.

L’altra cosa a destacar del programa nazi Winterhilfe és que va començar amb col·laboracions voluntàries, però un cop Hitler va arribar al poder, si no contribuïes a les recol·lectes —organitzades per les tropes d’assalt nazis— paties les conseqüències, sovint violentes.

La campanya actual de PxC està directament inspirada en les que duu a terme el partit nazi grec, Alba Daurada, amb el que s’han reunit dirigents de PxC. Els nazis grecs van començar amb repartiments de menjar només per als de casa; ara es dediquen a agredir, fins i tot assassinar, al carrer, a persones immigrades, d’esquerres, LGBT…

Hem d’aturar PxC i els altres grups feixistes ara, abans que sigui tard.

Si vols ajudar les persones necessitades, ho pots fer mitjançant els bancs d’aliments i iniciatives semblants impulsades per entitats veïnals i socials, que ajuden la gent en base a la necessitat, no segons criteris racistes.

No ajudem ningú, excepte els propis nazis, si contribuïm a les campanyes racistes de PxC. Ja sabem on acaba tot això. Hem de dir alt i clar, “feixisme mai més”.

Full en PDF per baixar i imprimir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s