Un any sense en Pavlos Fyssas – No oblidem: feixisme mai més!

[Català] · [Ελληνικά ] · [Castellano] · [English]

Aquest dijous, 18 de setembre de 2014, es compleix un any de l’assassinat del cantant de rap, Pavlos Fyssas, a mans de botxins del partit nazi grec, Alba Daurada. Les protestes massives desfermades pel seu assassinat van obligar el govern grec a prendre mesures contra els nazis, però avui, un any més tard, veiem que el perill no ha desaparegut.

És evident que l’amenaça feixista existeix, sota diferents formes, arreu d’Europa. A França, el Front National és una de les principals forces polítiques del país. Fins i tot a Suècia, el partit feixista disfressat, els “Demòcrates Suecs”, ha obtingut el 12,9% a les recents eleccions legislatives.

Sabem que les organitzacions feixistes col·laboren entre elles; són notòries les relaciones de dirigents del partit feixista català, Plataforma per Catalunya, i del centre nazi “Tramuntana” amb els nazis grecs.

Per això demanem que la Unió Europea, i la nova Comissió Europea, facin tot el que estigui al seu abast per evitar el creixement del feixisme. Si més no, que no donin ales a l’extrema dreta. Els discursos i mesures que criminalitzen les persones immigrades —efectivament copiats dels feixistes— no resten suport a aquests, sinó que els donen una credibilitat que no es mereixen. En aquest sentit, ens preocupa molt que es proposi en Dimitris Avramopoulos —membre d’un partit que ha aplicat polítiques fortament racistes a Grècia, criticades per Amnistia Internacional— com a nou comissari europeu d’Immigració. Demanem al Parlament Europeu que rebutgi el seu nomenament.

Per la nostra part, com a moviment unitari, que inclou sectors molt importants de la societat civil catalana, declarem el nostre compromís per seguir lluitant contra l’extrema dreta. Ho farem a casa nostra i també ho farem, cada vegada més, en col·laboració amb moviments germans d’arreu d’Europa.

Així que, en un trist aniversari com aquest, enviem la nostra solidaritat a KEERFA, el moviment antifeixista unitari a Grècia, i a tota la gent d’arreu d’Europa que es mobilitza al voltant del desig compartit: “Feixisme mai més!”.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 18 de setembre de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s