Comunicat d’UCFR Lleida davant l’agressió racista i feixista de dilluns 22 de setembre a la ciutat de Lleida

Concentració: Feixisme Mai Més! Ni a Lleida ni enlloc
divendres 26 de setembre, 18h, Plaça de la Pau de Lleida

Davant les agressions racistes i feixistes a cinc persones (quatre d’origen estranger) ocorregudes el passat dilluns a la tarda a Lleida, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Lleida vol expressar la seva més contundent condemna i repulsa. El detingut i presumpte culpable, Alejandro Ruiz Vidal, amb antecedents penals per agressions racistes i feixistes a Logronyo no presentava trastorns psiquiàtrics però sí un vincle amb l’organització feixista Nueva Época, associació de característiques molt similars i de naturalesa neonazi com el Casal Tramuntana a Barcelona o Casa Pound a Itàlia.

UCFR Lleida lamenta especialment que davant els fets, els mitjans de comunicació donessin com a bona una mala descripció (pell fosca i barret musulmà) i que això desencadenés en múltiples comentaris racistes tant a les xarxes socials com en mitjans convencionals. Aquesta no és una agressió feixista aïllada sinó que forma part d’un entramat de fets que transcendeixen cada cop amb més freqüència donada la crescuda de la ultradreta a Europa. Per aquest motiu cal fer una reflexió conjunta com a societat lleidatana que som per evitar comentaris i actituds racistes que no fan més que alimentar les organitzacions feixistes i d’ultradreta.

Cal fer memòria i tenir present que el nazisme a Alemanya no va ser fruit de la casualitat sinó de les expressions de racisme de baixa intensitat que creixien exponencialment mentre tothom mirava cap a una altra banda o bé hi contribuïa directament. Quan els nazis van arribar al poder els genocidis que es van cometre van ser imparables. Aquest fet demostra que la discriminació i segregació racials poden ser un primer pas per justificar les agressions feixistes com la que hem hagut de lamentar a Lleida aquesta setmana.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Catalunya continua lluitant per denunciar les agressions constants de la ultradreta i per construir una societat més justa, més equitativa i de convivència pacífica entre diferents, per aquest motiu convoquem a tota la societat lleidatana a la concentració que es farà divendres 26 a les 18:00h a la Plaça de la Pau de Lleida.

Feixisme Mai Més! Ni a Lleida ni enlloc.

Primer van venir pels jueus,
i jo no vaig dir res, perquè no era jueu.
Després van venir pels comunistes,
i jo no vaig dir res, perquè no era comunista.
Després van venir pels sindicalistes,
i jo no vaig dir res, perquè no era sindicalista.
Després van venir per mi,
i ja no quedava ningú per defensar-me.

Pastor Niemöller, víctima dels nazis

UCFR Lleida

24 de setembre de 2014

4 pensaments sobre “Comunicat d’UCFR Lleida davant l’agressió racista i feixista de dilluns 22 de setembre a la ciutat de Lleida”

  1. És ja segur que la causa de les agressions ha estat aquesta? Coincideixo en que és la opció més probable però s’ha confirmat… Vull anar a la manifestació però sol si estic segura de que ha estat la causa de les agressions i degut a la desinformació dels últims dies respecte aquest cas, prefereixo ser prudent de moment per respecte als pares i companys del noi, també companys meus ja que estudio també medicina a Lleida. Merci!

  2. Estic d’acord que resulta poc probable que sigui casualitat però a mi les hipòtesis no em serveixen. Si és una manifestació de codemna en general del feixisme, vinc de cap però si és en concret d’aquest cas, a mi les especulacions no em serveixen. Merci per la teva resposta!

  3. Encara no ha declarat i tothom té el dret a la presumta innocència i a la seva defensa i respecte els antecedents d’agressions xenòfobes a Logronyo, encara no se l’ha jutjat tampoc pel que el mateix. Per ara doncs, tot són hipòtesis i fer la manifestació sobre aquest cas no té gaire sentit… som jutges naltres? Quan es sàpigui què ha passat i si es confirma, llavors es fa la manifestació i qui vulgui anar, que hi vagi. Ara mateix, aquestes coses sol estan fent mal als companys i familiars del noi. La meva opinió, en fi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s