Condemnem els tirotejos de París: No deixem que els racistes i els feixistes ens divideixin

Declaració d’Unite Against Fascism (GB), subscrita per UCFR Catalunya · Versión en castellano

Comunicat de condemna als tirotejos de París: No deixem que els racistes i els feixistes ens divideixin

Condemnem incondicionalment l’atac a la seu de Charlie Hebdo a París, en què han mort dotze persones innocents i d’altres han quedat ferides. Fem arribar el nostre sincer condol a les famílies, amics i éssers estimats de totes les víctimes.

Malgrat que els que van dur a terme aquest atac afirmaven que estaven actuant en defensa de l’Islam, l’únic efecte de les seves accions serà el de proporcionar una excusa a aquells que difonen l’odi contra els musulmans, reforçant així la seva posició. En un moment en què l’extrema dreta està obtenint molts vots i està aplegant suport en manifestacions al carrer arreu d’Europa, ens hem d’unir contra la islamofòbia, el racisme i el feixisme.

Alhora que condemnen aquest atemptat, hem d’actuar front el perill que les organitzacions feixistes, racistes i islamòfobes intentin aprofitar-se d’aquest atac i l’utilitzin per aconseguir suport. No podem permetre que les accions d’un grapat d’assassins creïn una conjuntura en què augmenti el suport a organitzacions que veritablement persegueixen musulmans i minen tots els nostres drets. El dia de l’atac #KillAllMuslims (“matar tots els musulmans”) va ser “trending topic” arreu del món. (A l’Estat espanyol, ho va ser “#StopIslam”).

Els grups d’ultradreta i feixistes que estan creixent a Europa representen una amenaça greu i autèntica a la llibertat i la democràcia. A França, l’eurofeixista Front National intentarà de treure’n profit. És una organització que no fa servir la simbologia nazi, però els seus orígens radiquen en el sector de la societat francesa que va col·laborar amb els nazis i en persones condemnades per negar l’Holocaust com l’antic dirigent Jean Marie Le Pen, pare de la Marine Le Pen.

A Alemanya, el moviment racista i feixista Pegida ha organitzat àmplies manifestacions racistes i islamòfobes, secundades per partits polítics d’ultradreta i fins i tot nazis. A Grècia, el partit obertament neonazi, Alba Daurada, representa una amenaça tant a les eleccions com al carrer. Jobbik és un moviment semblant a Hongria. A Gran Bretanya el partit populista d’extrema dreta, UKIP, va guanyar les eleccions europees i ha guanyat dos escons al Parlament britànic. Les organitzacions feixistes —la English Defence League (Lliga de Defensa Anglesa, EDL); el British National Party (BNP), que va perdre el seu dirigent recentment; el Britain First i altres—intentaran, sens dubte, fer servir els esdeveniments a França per recollir suport.

Arreu d’Europa hem d’aprendre les lliçons que ens proporciona la història. La gent cristiana, musulmana, jueva, sikh, hindú, sindicalistes, liberals, tota l’esquerra, col·lectius LGBT, estudiants, persones negres i blanques, joves… i qualsevol persona que defensi la llibertat i la democràcia, ens hem d’unir contra el racisme, el feixisme i la islamofòbia. Hem de transmetre un missatge alt i clar: No deixem que els racistes i els feixistes ens divideixin!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s