Unitat contra l’antisemitisme i tota mena de racisme

Unitat contra l’antisemitisme i tota mena de racisme!

Rebutgem un objecte judeòfob col·locat al Call de Barcelona!

El 20 d’abril UCFR i diverses entitats de la comunitat jueva vam acordar la següent declaració:

“En els darrers anys hem pogut notar un creixement notable de l’antisemitisme a tot Europa, així com la consolidació d’un dels tipus de judeofòbia més característics, com és el negacionisme i la banalització de l’Holocaust.

També hem observat un fort creixement de la xenofòbia contra les persones migrades i refugiades, així com la manifestació d’un racisme generalitzat que es dirigeix especialment contra el poble gitano i sobretot contra la comunitat musulmana, sota la forma d’una islamofòbia explícita.

Això ens afecta a totes i tots i fa créixer tota mena d’idees discriminatòries i agressives, facilitant l’afermament i l’ascens de l’extrema dreta.

En aquest context, ha aparegut aquest objecte al costat del Call (vegeu la fotografia: una imatge que ofèn i menysprea el patiment de les persones jueves que van patir el genocidi sota el nazisme).

call_detall

Desconeixem qui ha col·locat aquest objecte judeòfob, però és obvi que es mofa de l’assassinat sistemàtic del poble jueu a Europa, i, a més, la seva ubicació al Call de Barcelona (on els jueus medievals van ser exterminats) no només és humiliant, sinó que fomenta el discurs de l’odi contra aquest col·lectiu.

Per tant, retirem l’objecte, per promoure la convivència i l’erradicació dels prejudicis, alhora que fem la present denúncia social.

Unitat contra el Racisme i el Feixisme,
Comunitat Israelita de Barcelona,
Comunitat Jueva Atid de Catalunya,
Festival de Cinema Jueu de Barcelona
Barcelona, 20 d’abril de 2017”

Una entitat que volia iniciar una acció judicial ens va demanar que posposéssim tant la publicació de la declaració unitària citada com l’acció de retirada de l’objecte; vam acordar esperar.

La tarda de l’1 de maig una persona o vàries van actuar pel seu compte, retirant i trencant l’objecte, i posteriorment van emetre una nota queixant-se de la falta d’acció d’altres espais. Entenem que sabien de la nostra iniciativa i dels motius del retard, però malgrat això van actuar sense consultar-ho amb la comunitat jueva ni amb UCFR.

Ens sembla molt trist que s’hagi perdut una bona oportunitat per dur a terme una acció conjunta en aquest cas. Només cal mirar a l’altra banda dels Pirineus per veure la necessitat d’una lluita unitària contra tota mena de racisme. Nosaltres seguirem en aquest camí, i animem tothom per tal que faci el mateix, deixant de banda altres interessos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s