Declaració sobre la derrota de Le Pen

Unite Against Fascism, el nostre moviment germà a Gran Bretanya, ha publicat aquesta declaració:

Declaració sobre la derrota de Le Pen a les eleccions presidencials a França

Milions de persones d’arreu del món se sentiran alleujades perquè la Marine Le Pen, líder del partit feixista Front Nacional, ha estat derrotada en el seu intent de sortir elegida com a Presidenta de França. Saludem els i les activistes antiracistes i antifeixistes de França que han treballat sense descans per garantir la derrota de Le Pen. No obstant això, la previsió de 11 milions de vots per a la Le Pen, el doble del que va obtenir el seu pare l’any 2002, és una gran causa de preocupació.

Després d’aconseguir passar a la segona volta, la Marine Le Pen va renunciar temporalment el lideratge del Front Nacional. Aquesta mesura tenia l’objectiu de promocionar-la com a més “presidenciable”. En realitat va ser un cínic intent, per part d’ella, de distanciar-se de la imatge verinosa del seu partit.

Ningú ha de dubtar, ni per un moment, que el FN és una organització feixista. El Jean Marie Le Pen, pare de la dirigent actual, va fundar el partit i segueix sent el seu president honorari. Ha estat condemnat en sis ocasions per racisme i incitació a l’odi racial; va descriure l’Holocaust com només un “detall” de la història.

Potser la Marine Le Pen ha suavitzat la retòrica, però ha perpetuat el llegat fastigós del seu pare. El racisme i la islamofòbia són al cor de la seva agenda política. Le Pen va negar recentment la responsabilitat del govern col.laboracionista francès de Vichy en les terribles detencions del “Vel d’Hiv”, quan desenes de milers de persones jueves van ser deportades als camps d’extermini nazis. Els seus vestits amaguen un nucli d’activistes que tenen lligams molt forts amb esquadrons neonazis.

Tot i la derrota final de la Le Pen en aquesta elecció, segueix confiant en poder entrar al Palau de l’Elisi el 2022. La seva creença és que la desmoralització amb la presidència d’Emmanuel Macron obrirà el camí perquè ella triomfi al cap de 5 anys.

L’èxit de la Le Pen ha d’actuar com un toc d’atenció per als milions de persones a França que odien el racisme i el feixisme. La construcció d’un front unitari per fer retrocedir el Front Nacional és una prioritat urgent. S’ha de portar aquest missatge a cada lloc de treball, cada sindicat, cada associació estudiantil, cada moviment veïnal i organització religiosa.

Desenes de milers de persones s’han manifestat contra el Front Nacional en el passat. Això ara ha d’esdevenir un moviment real en contra d’ells. Un moviment que tracti la qüestió de la islamofòbia i el racisme.

Unite Against Fascism (GB) ofereix a antiracistes i antifeixistes de França tota la solidaritat i suport per dur a terme aquesta tasca essencial.

Unite Against Fascism (GB)
7 de maig de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s