No a l’agressió contra Jordi Borràs

Comunicat d’Unitat Contra el Feixisme i Racisme entorn l’agressió que va patir el fotoperiodista Jordi Borràs per part d’un agent de la Policia Nacional

Des d’UCFR volem condemnar enèrgicament l’agressió que va patir el fotoperiodista Jordi Borràs per part d’un agent de la Policia Nacional, a crits de “Viva España” i “Viva Franco”.

Es prou coneguda la feina periodística del Jordi Borràs, que des de fa anys investiga la ultradreta i el feixisme a l’Estat espanyol i els seus lligams a tota Europa. L’objecte de la seva tasca periodística està relacionat amb els crits feixistes de “Viva España” i “Viva Franco” que van precedir els cops que va rebre.No ha estat només una “baralla”. Volem recordar que en molts casos d’atacs de caire feixista, és difícil aconseguir que es jutgin els responsables, i és encara més difícil fer que es reconegui la motivació feixista de l’agressió. Sovint, aquestes agressions es qualifiquen de “baralles de grups”. Hi ha, en poques paraules, un greu problema d’impunitat del feixisme, que hem de denunciar sempre. Aquesta agressió per part d’un agent de policia i amb crits feixistes hauria de ser prou suficient per un cessament de funcions i un judici penal.

Des del novembre de l’any passat UCFR denunciem i condemnem la presència de grups feixistes i de la ultradreta passejant per les ciutats de Catalunya amb total impunitat, ensenyant símbols feixistes i nazis, increpant la població i amenaçant periodistes. Hem estat testimonis de caceres organitzades contra veïnes i veïns per part d’aquests grups de persones.

Per tot això ens reafirmem en la creença que la millor forma de combatre el feixisme i el racisme no és ignorar-lo sinó afrontar-lo i lluitar de forma unitària per eradicar-lo, perquè són un greu  perill per a la democràcia i la convivència.

A les 600 entitats de tota mena que formem UCFR ens sobren motius per mobilitzar-nos per fer fora els feixistes.

Cap espai per al feixisme al carrer!

Fem un crida a les persones, testimonis dels fets, i que tinguin proves gràfiques del cops que el fotoperiodista Jordi Borràs va rebre al carrer Capellans de Barcelona, que es posin en contacte amb info@nemesi.cat.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 19 de juliol de 2018

Web: ucfr.cat
Twitter: @UnitatvsRacisme
Facebook: UnitatCFR
E-mail: info@ucfr.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s