No al feixisme, prou colpistes!

Personatges vinculats a partits i organitzacions feixistes, neonazis i d’extrema dreta identitària estan coordinant una manifestació a Barcelona, ​​a realitzar el dia 9 de setembre.

Darrere d’aquesta iniciativa es troben militants de Plataforma per Catalunya, Democràcia Nacional, VOX i “Legión Urbana Barcelona”, entre d’altres. No és descartable que intentin emmascarar l’acte, donant-li una pàtina de democràcia, però les vinculacions de les entitats convocants són incompatibles amb la veritable democràcia.

El principal impulsor, José Manuel Opazo —empresari i antic guàrdia civil que estima tant l’Estat espanyol que viu a Suïssa— argumenta que el govern de Pedro Sánchez “no [es] legítimo, puesto que no ha sido elegido por el pueblo, sino apoyado por separatistas y terroristas”. Amb aquest argument Opazo demana la dissolució del govern actual i la convocatòria de noves eleccions.

82 anys després de l’aixecament de Franco, la lògica d’aquesta manifestació és, a més de feixista, colpista.

Unitat contra el feixisme i el racisme fem una crida a la ciutadania així com als partits i organitzacions democràtics a no secundar aquesta iniciativa que només pretén normalitzar i reforçar la presència de l’extrema dreta als carrers i en plataformes i entitats socials.

No oblidem que això passa en un context de creixement del feixisme arreu d’Europa, que fins i tot té presència en alguns governs. A casa nostra, hem d’aturar el feixisme ara.

Com a UCFR demanem:

  • A tots els partits i organitzacions democràtics que es desmarquin de manera pública i oberta d’aquesta convocatòria, que no forma part de cap debat democràtic sobre el futur del país.
  • Al govern municipal de Barcelona que faci cas a la petició del plenari de l’Ajuntament de blindar la ciutat quan hi hagi manifestacions feixistes.
  • A la Generalitat i a la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya que no concedeixin permisos als grups feixistes per sortir al carrer amb impunitat.

Si la manifestació ultra tira endavant, proposem organitzar una protesta unitària i ciutadana per mostrar el nostre rebuig al feixisme i la nostra defensa de la convivència en la diversitat, on caldrà la màxima participació. No podem permetre la impunitat del feixisme i l’odi als nostres carrers.

Avui, 19 de juliol de 2018, com fa 82 anys, insistim: No passaran!

Unitat Contra el Feixisme i Racisme
Barcelona, 19/07/18

PD: Preparem una assemblea urgent el diumenge, 29 de juliol, a les 10.30h, a la seu de CONFAVC (Carrer del Dr. Aiguader, 22, 08003 Barcelona) per consensuar les nostres accions de protesta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s