Trobada internacional a Londres, #NoRacismNoFascism

[Castellano]

Gran èxit de la trobada internacional contra el feixisme i el racisme a Londres: el 20 d’octubre, unes 1.400 persones van participar en la conferència organitzada per Stand Up To Racism (SUTR) i Unite Against Fascism, plataformes germanes a Gran Bretanya d’Unitat Contra el Feixisme i Racisme a Catalunya i Crida Contra el Racisme al País Valencià.

Van participar delegacions d’Alemanya, Catalunya, Dinamarca, França, Hongria, Polònia… entre altres països europeus, així com unes sindicalistes antirracistes canadenques de United Steelworkers i activistes brasileres de la campanya contra Bolsonaro.

Però el gruix de l’acte estava format per persones de Gran Bretanya. Per citar només uns exemples: dirigents i gent de base dels sindicats; representants de diferents organitzacions musulmanes; moviment estudiantil; activistes veïnals; i gent de diferents partits, incloent dirigents importants del partit laborista.

Es van celebrar diferents plenaris així com tallers, que anaven des de la lluita internacional fins a les campanyes contra el racisme en el futbol i Love Music Hate Racism (Estima la Música Odia el Racisme).

Els punts clau de la trobada van ser dos.

Primer, que el creixement de l’extrema dreta és un problema molt greu a l’àmbit internacional: per tant, la nostra resposta ha de ser internacional.

Segon, que cal unir-nos per sobre de les diferències. Com va dir Weyman Bennett, un dels coordinadors de SUTR, ajuntar-te amb gent que t’encanta i amb la qual comparteixes gairebé tot es diu organitzar una festa. Unitat contra l’extrema dreta implica unir-te amb gent amb la que pots tenir moltes discrepàncies, però que també pateix l’amenaça del feixisme.

Coordinació internacional

A l’endemà de la conferència, Sabby Dhalu, l’altra coordinadora de SUTR, va presidir la trobada de treball de delegacions internacionals.

Aquí es va concretar més la proposta acordada la setmana anterior a Atenes: la jornada de mobilització internacional el dissabte 16 de març de 2019. Es va proposar el lema general de “Un món contra el racisme i el feixisme”, i la creació d’unes eines bàsiques de coordinació dels moviments mitjançant les xarxes socials.

També cal destacar que es va acordar impulsar la col·laboració entre la xarxa internacional de moviments contra el feixisme i el racisme i la nova xarxa internacional de dones brasileres contra el feixisme que ha sorgit arran la campanya #EleNão.

En resum, s’ha donat un altre pas important en la lluita contra la nova barbàrie feixista.

Paty Gómez i David Karvala, UCFR

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s