Besòs i La Verneda: Vides dignes en barris dignes!

A inicis del mes d’agost hem vist com un moviment veïnal ha sortit als barris de la Verneda i el Besòs expressant diferents demandes per la millora de les condicions de vida de les persones que viuen i treballen en aquests barris.

Des de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme volem expressar el nostre més profund respecte pels moviments veïnals, des de baix, per aconseguir la millora de totes les persones dels barris, totes elles.

Alguns grups d’extrema dreta (VOX i Identitarios) i un partit que tendeix a pactar amb l’extrema dreta (Cs) han intentat apropiar-se de la lluita d’aquestes persones i confondre el demanar millores en les condicions de vida amb expulsar a les persones, també veïnes d’aquests barris, pel seu color, pel seu origen, per la seva religió o per qualsevol altra característica que els fes diferents a la resta dels veïns.Demanem a les institucions mesures per incrementar la seguretat des d’un punt de vista social (més educadors/es de carrer, millors equipaments i serveis socials…) fomentar una policia de barri en constant contacte amb les associacions i denunciar els discursos racistes, el masclisme, la pobresa i la hipocresia de la seguretat: les actuacions policials al barri semblen ser només eficaces quan es tracta de desnonar famílies.

També fem una crida a les associacions de veïns i veïnes, a les entitats, a les assemblees de joves, i a les de no tan joves, als diferents grups de cultura popular…. a treballar plegats per desemmascarar tota la sèrie de rumors que fa córrer l’extrema dreta i crear un espai on poder treballar conjuntament per fer uns barris veritablement per a tothom, entre totes les persones

Totes som antifeixistes, no passaran!
Vides dignes en barris dignes!
Contra el feixisme,  racisme i el masclisme, ni un pas enrere!
Stop VOX!

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 5 de setembre de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s