Solidaritat amb la comunitat jueva: no a l’antisemitisme!

Ens acaba d’arribar la notícia que la sinagoga més antiga de Barcelona —de fet, la primera sinagoga construïda a la península ibèrica després de l’expulsió de la gent jueva i musulmana en 1492— ha patit un atac.

Li han fet pintades de creus gamades, a més de les paraules “Palestina lliure”. UCFR, que no prenem posició comuna sobre el conflicte Israel-Palestina, que sí fan o poden fer entitats de la nostra xarxa, condemnem i denunciem pintades de creus gamades, que en aquest cas, en produir-se a una sinagoga, ens interpel·la a la memòria històrica europea de la barbàrie nazi i feixista.

Alhora, estem convençudes que les entitats que dins la xarxa UCFR treballen o poden treballar en l’àmbit de la solidaritat internacionalista, també aquelles que ho fan amb organitzacions populars israelianes i/o palestines, condemnen enèrgicament la perversa i manipuladora utilització de Palestina per a defensar el seu projecte de barbàrie feixista.

Denunciem aquest atac i expressem la nostra solidaritat amb la comunitat jueva. Seguirem treballant per la lluita unitària contra l’extrema dreta i tota mena de racisme, com són l’antisemitisme, la islamofòbia, l’antigitanisme…

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 5 de setembre de 2019

2 pensaments sobre “Solidaritat amb la comunitat jueva: no a l’antisemitisme!”

  1. Sempre i estat interesada en la cultura jueva, i la vida de aquesta comunitat al llarc dels segles a Cataluny. Estic trista, per aquest afer vandàlic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s