Jo també sóc antifeixista i antiracista

CAT CAS

Ens enfrontem a greus amenaces a la democràcia i els drets humans, arreu del món i a molts fronts. Ens haurem d’esforçar per impulsar les lluites àmplies i unitàries necessàries per respondre a la situació.

#RegularitzacioXTotes #RegularizaciónYa: Més de mil organitzacions i entitats arreu de l’Estat espanyol hem donat suport a aquesta demanda, exigint que es reconeguin els drets fonamentals, humans, civils, socials i polítics de totes les persones, sense excloure les persones migrades i refugiades. Fins al moment, les autoritats només han anunciat mesures efectistes desatenent aquesta demanda. Entre altres coses, això implica que una part de nosaltres no tindrem accés a la renda mínima, encara que estiguem en la pobresa extrema. Exigim que es faci justícia en aquest tema, immediatament.

#ObrimFronteres: Les múltiples crisis del món actual —el caos climàtic, la fam, la pobresa extrema, els conflictes armats…— obliguen a moltes persones a buscar refugi. Més de 30.000 persones han mort intentant creuar el Mediterrani, i la UE i els seus estats membres segueixen endurint les mesures repressives a les fronteres. Fa 3 anys, Barcelona va viure una enorme manifestació amb el crit “Volem acollir”. Perquè aquestes paraules no quedin buides, cal obrir les fronteres, i assegurar vies segures per a les persones que han de fugir de la fam, de les guerres i dels efectes devastadors del canvi climàtic, dels quals la UE és, en bona part, responsable.

#StopVOX: Aquestes setmanes hem vist una intensificació de les accions del partit d’extrema dreta, VOX (amb el suport del PP, així com de feixistes i neonazis descarats), que comencen a assumir un to obertament colpista. Incomprensiblement, les seves accions —perilloses com atacs a la democràcia i també per la falta de mesures de seguretat davant el virus— han gaudit d’impunitat. Dins dels cossos i  forces de seguretat de l’ Estat, també de les seves associacions professionals i sindicals corporatives, l’extrema dreta s’ha tret la mascareta i s’ha fet ben visible la seva influència i l’ostentació de complicitat amb les manifestacions pijo-ultres, sense cap mesura d’higiene democràtica per part del Ministerio del Interior.  Tampoc a Catalunya, la Conselleria d’ interior no ha depurat responsabilitats per abusos policials. Com tampoc els Ajuntaments respecte a les seves policies locals. En canvi, acabem de saber que la fiscalia de delictes d’odi demana fins a 18 anys de presó per a uns joves detinguts per protestar contra un acte de Vox. Qualificar el rebuig a l’odi fomentat per l’extrema dreta com a “delicte d’odi”, i proposar aquestes penes de presó, és el món al revés, una perversa interpretació de l’esperit de la llei, que la situa a la frontera de la prevaricació.

george-floyd-candles-brooklyn

#BlackLivesMatter: I finalment, aquests dies, Estats Units d’Amèrica viu una onada de mobilitzacions contra l’assassinat de George Floyd a mans de la policia a Minneapolis. És un cas més en una llarga llista d’assassinats a persones negres a mans de les autoritats i d’individus racistes, que sovint queden impunes, una situació que va fer sorgir el moviment Black Lives Matter (les vides negres importen). Però en lloc d’iniciar mesures per acabar amb aquest racisme, que inclou l’exclusió social que pateixen, Donald Trump amenaça amb qualificar de “terrorisme” la lluita antifeixista. De nou, és el món al revés; un dirigent d’extrema dreta, que controla armes que amenacen el món sencer, tracta de “terroristes” a les persones que lluiten contra el feixisme i el racisme. El dirigent ultra de Brasil, Jair Bolsonaro, ja ha dit que vol fer el mateix. Ens tindran davant, de manera plural i unitària. No els càpiga cap mena de dubte.

Davant aquesta situació, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme deixa clar que seguirem defensant els drets humans de tothom, sense importar la procedència. Seguirem lluitant contra VOX i la resta de l’extrema dreta. Donarem suport a les convocatòries de BlackLivesMatter, així com denunciarem casos de violència racista —patronal, institucional o de qualsevol altre tipus— aquí.

I rebutgem de manera ferma i unànime les amenaces contra les persones antifeixistes. És clar que dins la lluita contra el feixisme hi ha diferents visions i estratègies, però aquests atacs —tan de part de Donald Trump com de la fiscalia aquí— són un greu atac contra totes i tots nosaltres.

  • Com a pas inicial i urgent, fem aquesta declaració i proposem una acció online, mentre programem una mobilització presencial, amb protocol de seguretat sanitària.
  • Demanem a tothom que es faci la foto amb el cartell “Jo també sóc antifeixista i antiracista”, i que la difongui per xarxes socials, de ser possible amb els hashtags #RegularitzacioXTotes, #ObrimFronteres, #StopVOX i #BlackLivesMatter.

jo-tambe-antifa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s