Ciutadans: no pactin amb ultres!

Crida urgent d’UCFR i diversos partits

CAT CAS

Ens preocupen les declaracions fetes pel líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, que si Vox obté representació al Parlament a les eleccions del pròxim 14 de febrer, el seu partit “valorarà” com relacionar-s’hi.

Ja sabem que Cs ha arribat a pactes (explícits o implícits) amb el partit d’extrema dreta, VOX, a diferents territoris de l’estat, però recentment havien donat senyals de voler allunyar-se’n. Se suposava que havien reconegut l’amenaça que representa VOX per als drets humans i la democràcia.

Les paraules de Carrizosa donen a entendre que no posaran cap pega a col·laborar amb ultres.

VOX a Catalunya inclou un element feixista especialment important. Va absorbir el que quedava de Plataforma per Catalunya (que s’havia liquidat, després d’anys de derrotes), i ara antics militants d’aquest partit feixista tenen càrrecs de pes dins VOX. Un assessor clau d’Ignacio Garriga —cap de llista de VOX per a les eleccions de 14F— és antic militant d’un partit neonazi.

No demanem a Ciutadans ni a cap partit que abandoni la seva pròpia visió i programa. Sí demanem que no pactin amb ultres, amb forces que amenacen amb tornar-nos més de mig segle enrere. Poden estar amb VOX; o poden estar amb la democràcia, incloent tota la seva diversitat i diferents punts de vista. Nosaltres ja hem decidit.

Farem el possible perquè l’extrema dreta —sigui quina sigui la seva bandera— no entri al Parlament de Catalunya

#StopVOX

Barcelona, 16 de desembre de 2020

Unitat contra el feixisme i el racisme

Candidatura d’Unitat Popular

Comunistes de Catalunya

En Comú Podem

Esquerra Republicana de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s