Comunicat de denúncia i suport a Mohamed Said Badaoui

CAT CAS ENG

El Grup de Suport a Mohamed Said Badaoui ens demana ajut per difondre aquesta comunicat:

El 5 d’agost del 2022, Mohamed Said Badaoui va rebre una notificació d’acord d’iniciació del procediment administratiu d’expulsió seguint l’article 54.1.a) de la Llei Orgànica 4/2000, de l’11 de gener, la Llei d’Estrangeria que preveu l’expulsió de persones migrants que suposin un perill per a la seguretat nacional. Aquesta notificació recull com a acusació opinions subjectives islamòfobes sobre l’activisme, les opinions i les intencions de Mohammad com a president d’Adedcom, associació que es dedica a la defensa i la promoció dels drets de les persones musulmanes a Tarragona. Tot indica que l’ordre d’expulsió és motivada pel recurs que va presentar Mohamed contra la denegació de la nacionalitat; sembla que es busca castigar les persones que lluiten pels seus drets.

El suposat perill que suposa l’activisme de Mohammad per a la seguretat de l’estat està relacionat amb l’exercici del dret a la llibertat d’expressió, opinió i participació, així com el dret d’associació recollit a la normativa estatal vigent. És especialment greu pel fet que suposa un assenyalament, criminalització i persecució de les persones musulmanes, que cerca vincular l’islam amb terrorisme o criminalitat, i perquè intenta silenciar les veus que denuncien el racisme i la islamofòbia institucional.

Sabem que el cas de Mohamed Said Badaoui no és únic: s’estan produint cada cop més atropellaments semblants contra els drets humans. Volem denunciar que aquests processos vulneren de manera flagrant els drets fonamentals d’aquestes persones. Davant d’aquesta greu situació, és urgent revisar el marc i el paradigma securitari de prevenció de la radicalització que permet als cossos de seguretat malinterpretar les idees, opinions i activitats de les persones musulmanes en clau criminalitzadora, amb conseqüències atroces a les vides d’aquestes persones i per a tota la societat.

Les entitats i persones sotasignades exigim la suspensió del procediment administratiu d’expulsió iniciat contra el Sr. Mohamed Said Badaoui i la revisió dels motius que l’han fonamentat, tenint en compte la islamofòbia estructural que configura la nostra societat en allò social, polític, simbòlic i institucional.

Impulsa: Grup de Suport a Mohamed Said Badaoui

Sumeu-vos a la crida mitjançant aquest formulari

Adhesions rebudes

13 pensaments sobre “Comunicat de denúncia i suport a Mohamed Said Badaoui”

  1. La libertad de expresión es para todos ,yo me siento libre cubriendo mi cuerpo siendo modesta y protegiendo mi belleza ,si les recomiendo a mis amigas hacer lo mismo ,no me hace una radical,que no sea común no quiere decir que sea radical,Respeten todos los tipos de libertades .!

  2. Anims Mohamed. «Tota Fernández que eleva la humanitat te dignitat i importancia i habría de ser realitzada amb una Excel.lencia meticulosa.
    MOLTS ANIMS MOHAMED SAID BADAOUI. Tot anima be. Qué Deu et beneeixi.

  3. No he podido completar el formulario por falta de teléfono pero quiero que sepas que mucha gente esta contigo no eres tu somos todos tu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s