Els feixistes van aprofitar de la celebració de l'Eurocopa a Plaça Espanya, Barcelona

Advertiment: Confirmada la presència de feixistes a Plaça Catalunya el 12 d’octubre

[En castellano]
El passat 8 d’octubre, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme va emetre el següent comunicat:

Perill de presència de feixistes a Plaça Catalunya el 12 d’octubre

S’ha obert un important debat al voltant de les relacions de Catalunya amb l’Estat espanyol, i s’estan convocant diverses concentracions i manifestacions al respecte.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) treballa principalment contra les amenaces de l’extrema dreta, vinguin d’on vinguin.

En aquest sentit, ens preocupa el fet que molts partits declaradament feixistes, xenòfobs i racistes,  així com col·lectius neo-nazis,  hagin anunciat que s’adhereixen i que participaran a la concentració convocada per al proper divendres 12 d’octubre, a les 12h,a Plaça Catalunya.

Per tant, des d’UCFR demanem a les entitats i partits que convoquen aquesta concentració que es pronunciïn sobre aquestes adhesions i que declarin públicament que no hi haurà espai a la protesta per a organitzacions, símbols o lemes feixistes. En cas contrari, cridem a les persones i entitats que d’altra manera hi haurien participat, a rebutjar participar en una acció que dóna via lliure a l’extrema dreta.”

Ha quedat clar que aquesta preocupació estava justificada.

Malgrat la declaració dels convocants, el mateix dia 8 d’octubre, desmarcant-se de la Falange, es veu que aquesta finalment sí serà benvinguda a la concentració.

Mentre, altres organitzacions feixistes han anunciat públicament la seva participació, sense que els convocants hagin dit res en contra. Aquestes inclouen:

  • Plataforma per Catalunya, que compta entre els seus responsables persones condemnades per robatoris, agressions racistes, i fins i tot atemptats terroristes. Ha declarat, recentment, la seva simpatia vers el partit nazi grec, Alba Daurada.
  • MSR, un grup que defensa les mateixes idees que les Tropes d’Assalt de Hitler.
  • El centre social nazi del Clot, “Tramuntana”, inspirat en el sector més extrem del feixisme italià —Casa Pound— implicat en assassinats racistes.

Per aquest motiu, fem aquesta crida. UCFR no entra en la qüestió nacional: les persones i entitats adherides tenen opinions molt diverses al respecte. Però sí tenim clara la nostra oposició als feixistes. Potser prometen portar-se bé i amagar els seus símbols durant un parell d’hores: Hitler també es posava corbata quan li convenia, però això no va ajudar gens als milions de persones que van morir a l’Holocaust.

No deixis espai als feixistes d’avui. No participis amb ells a la concentració del 12 d’octubre.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 11 d’octubre de 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s