No votis racisme! No votis el PP de García Albiol!

[En castellano]

En presentar com a cap de llista Xavier García Albiol, conegut pels seus posicionaments xenòfobs, el Partit Popular s’alinea encara més amb l’extrema dreta racista.

Durant les últimes eleccions municipals, el PP ja va mostrar aquesta cara a diferents municipis, on va imitar el feixisme de partits com Plataforma per Catalunya (PxC), amb lemes com “Primer els de casa” o campanyes contra les mesquites. Fins i tot un diputat d’aquest partit va declarar al Parlament: “Hi ha barris on no hi ha rastre de la nostra civilització”.

Però el xenòfob més conegut del PP és Xavier García Albiol, exalcalde de Badalona. El seu repertori de declaracions racistes és ampli: ha titllat les persones immigrades de ser una “plaga”, ha atacat repetidament els drets humans de les persones musulmanes i en parlar de “netejar Badalona”, va tractar les persones estrangeres d’escombraries. I ara, ja durant la precampanya electoral, ha manifestat la seva voluntat de vetar l’accés de bona part de les persones immigrades a l’atenció sanitària.

Aquesta retòrica és molt perillosa, ja que promou l’odi, la discriminació i ataca directament el model de societat inclusiva a què aspira la majoria dels catalans i catalanes.

En els darrers comicis locals, els feixistes de PxC es van enfonsar, en passar de tenir 67 regidories a obtenir-ne 9. No obstant això, aquests discursos xenòfobs del PP —i sobretot del sr. García Albiol— creen l’espai perquè el feixisme autèntic torni a créixer.

Quan relaciona gratuïtament les persones immigrades amb delinqüència i les assenyala com a responsables de la inseguretat i d’altres problemes que pateix la societat, el PP utilitza el racisme i la xenofòbia com a arma electoral, amb una total manca de principis. No deixem que guanyin ni un vot amb aquesta estratègia bruta.

No votis racisme. No votis xenofòbia. No avalis amb el teu vot el PP de Garcia Albiol.

Octaveta en PDF

octaveta_Municipals2015_CAT_final

octaveta_Municipals2015_CAT_final2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s