Unim-nos contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia el 17 de març

Crida als moviments socials de l’Estat espanyol:

Unim-nos contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia el proper 17 de març de 2018

[castellano]

Al llarg dels últims mesos, a diferents territoris de l’Estat espanyol, hem vist un auge preocupant d’accions violentes per part de grups feixistes que han gaudit d’una impunitat inacceptable.

Al Congrés espanyol, el PP va impedir una declaració institucional de condemna de les greus agressions feixistes a València el passat 9 d’octubre. El PP i diverses organitzacions convocants tampoc han denunciat les agressions feixistes al voltant de les recents i importants manifestacions a Barcelona.El debat sobre la situació de Catalunya ha obert debats arreu de l’Estat espanyol. Fem aquests debats de manera democràtica i cívica. Però no donem oxigen a l’extrema dreta, sota cap concepte ni sota cap bandera.

De punts de vista i de sentiments nacionals, caben tots. Però el feixisme no és un punt de vista ni un sentiment nacional; és un crim contra la humanitat en potència.

El feixisme creix a Europa: l’FPÖ acaba d’entrar al govern d’Àustria i Le Pen podria guanyar les properes presidencials a França. Ara l’extrema dreta comença a tornar a sortir del clavegueram aquí.

Davant aquesta amenaça, des de fa bastants anys, se celebren protestes unitàries contra el racisme i el feixisme a cada vegada més ciutats arreu del món, en resposta a una crida que sorgeix d’una trobada internacional a Atenes.

Aquest any, la jornada internacional de mobilització cau el 17 de març de 2018. Fins ara, es preveuen mobilitzacions a ciutats com: Amsterdam; Atenes; Barcelona; Berlín; Cardiff; Copenhaguen; Dublín; Glasgow; Istanbul; Londres; Melbourne; Nicosia; París; Praga; Tessalònica; Varsòvia; Viena; Zürich…

Protestarem contra l’extrema dreta però també contra el racisme en general. Serà un dia per renovar el nostre compromís amb la gent refugiada i migrada, per demanar vies segures d’entrada a Europa i mesures d’acollida per a les persones nouvingudes. Per demanar el tancament dels CIEs. Per reafirmar la nostra lluita contra el racisme i la islamofòbia que amenacen amb trencar la convivència als nostres barris, pobles o ciutats. Per demanar que s’acabin els controls policials en base al “perfil ètnic”.

Perquè ja n’hi ha prou de discriminar les persones en funció del seu origen, color de pell, creences… Si avui neguen els drets a una minoria, és una vergonya per a tota la societat… i demà ens pot passar a la resta. El racisme i el feixisme ens amenacen a totes i tots.

Fem una crida al conjunt dels moviments socials i progressistes, als diferents territoris de l’Estat espanyol, a organitzar accions unitàries al voltant d’aquesta jornada internacional.

Sumem-nos al crit internacional i unànime de No Passaran! No al racisme!

UCFR Catalunya
Barcelona, 5 de febrer de 2018


Si voleu convocar per a aquesta jornada, si voleu signar aquesta crida, o per a més informació, escriviu a info@ucfr.cat.

Keerfa_17-03-18

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s