No al feixisme, 9-S: decisions clau de l’assemblea urgent d’UCFR

Decisions clau de l’assemblea urgent d’UCFR, 29/07/18

1. Situació

Personatges vinculats a partits i organitzacions feixistes, neonazis i d’extrema dreta identitària estan coordinant una manifestació a Barcelona, ​​a realitzar el dia 9 de setembre. Més enllà d’això no hi ha gaire informació nova respecte al que ja s’explica al web d’UCFR.

A aquestes alçades és impossible predir si serà una mobilització reduïda, limitada als grups feixistes i el seu entorn d’extrema dreta, o una mani més àmplia amb la participació del PP i/o Cs. En tot cas, el protagonisme del feixisme és evident, igual que el fet que la convocatòria va contra el govern de Pedro Sánchez, al·legant que ha arribat al poder “apoyado por separatistas y terroristas”.

S’acorda que cal respondre a l’amenaça de la convocatòria feixista de distintes maneres, per així permetre la màxima participació de la gent diversa d’UCFR.

2. Accions

S’acorda preparar les següents convocatòries, mantenint la flexibilitat per poder respondre a canvis en la situació:

 • Divendres 7 de setembre, 19h, Plaça Sant Jaume: Acte polític/roda de premsa, amb diverses intervencions i actuacions musicals.
 • Diumenge 9 de setembre, al matí: Cadena Humana des del Parc de les Tres Xemeneies (Avda. Paral.lel) fins al Parc Espanya Industrial; al seu pas per Plaça Espanya, encerclant la Plaça.
  Nota: Per poder desenvolupar la Cadena Humana —si així s’acorda a la assemblea del 3 setembre— i per la complementació de la documentació administrativa, caldria presentar un projecte tècnic de la Cadena Humana que inclogui la definició dels diferents trams i una proposta d’assignació de trams a les diferents organitzacions.

3. Preparació

 1. Comunicar els actes a les autoritats i trametre els permisos pertinents. Fer seguiment polític amb l’Ajuntament de Barcelona.
 2. Demanar al govern municipal de Barcelona que faci cas a la petició del plenari de l’Ajuntament de blindar la ciutat quan hi hagi manifestacions feixistes.
 3. Demanar a la Generalitat i a la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya que no concedeixin permisos als grups feixistes per sortir al carrer amb impunitat.
 4. Enviar la declaració d’UCFR del 19 de juliol de 2018 per la llista general de difusió d’UCFR (2.500 adreces).
 5. Fer seguiment amb el màxim nombre d’entitats adherides, tant grans com petites, per animar-les a participar a les accions. Cal que entenguin la gravetat de la situació i que cal més participació seva de la que s’ha vist fins ara.
 6. Comunicar al PP de Catalunya, Ciutadans i Societat Civil Catalana la naturalesa dels convocants de la manifestació, perquè no hi participin.
 7. Si hi ha temps, comunicar amb diversos ajuntaments, perquè expressin suport per als actes.

4. Altres

 • En el cas de més agressions feixistes com las viscudes als últims dies, es proposa com a protocol convocar una protesta l’endemà, com UCFR.
 • Específicament, s’acorda avisar els ajuntaments i les entitats de la necessitat de estar alertes davant la possibilitat d’actes feixistes al voltant del 17 d’agost, l’aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

5. Propera reunió

Per acabar de perfilar els últims detalls de les accions:

Assemblea urgent d’UCFR
Dilluns 3 de setembre, 19h

Lloc a confirmar a Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s