No a les expulsions racistes!

Comunicat urgent del grup de suport a Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir

CAT CAS

Davant la ratificació d’expulsió dels activistes Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir, per part de la Sala del Contenciós-Administratiu de l’Audiència Nacional, manifestem:

1              Que amb la seva resolució, l’Audiència Nacional anteposa la paraula infundada de la Brigada d’Informació i Estrangeria de Tarragona —sense intervenció de la Comissaria General d’Informació— a la de tots els partits polítics progressistes de l’arc parlamentari i a la de les associacions de defensa dels Drets Humans de l’Estat espanyol, coneixedores en primera persona de les trajectòries de tots dos companys des de fa anys.

2              Que les notificacions d’expulsió de Mohamed Said Badaoui i Arnarouch Azbir no se sostenen en proves materials i racionals, sinó en elucubracions, en ocurrències i en interpretacions islamòfobes que formen part de l’argumentari de l’extrema dreta, i que han estat rebatudes àmpliament per l’advocat de tots dos sense obtenir cap resposta per part de l’administració. En aquest cas, com en altres, estem davant el perillós lliurament de carta blanca a uns cossos de seguretat cada vegada mes extremats, emparats per la preocupant deriva autoritària del Ministeri d’Interior i de l’Estat.

3              Que el paradigma securitari de la “radicalització” està servint per legitimar l’agenda antidemocràtica de la ultra dreta i el seu internament en les institucions.

4              Que, a causa d’això, la població musulmana i migrant està sent utilitzada com a diana de polítiques racistes i antidemocràtiques.

5              Que el Govern del PSOE-Unidas Podemos és responsable i manifesta no tenir voluntat política per frenar aquesta escandalosa vulneració dels drets més elementals de la població migrant i musulmana. I que aquesta situació se suma a l’alarmant retallada dels drets civils que venim presenciant des de fa anys amb la persecució i criminalització d’activistes, periodistes i moviments socials.

6              Que així mateix, és necessari esmentar que el dret a la presumpció d’innocència, a través del que Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir poguessin tenir accés a un judici just en el qual demostrar la falsedat de les acusacions, és vulnerat gràcies als mecanismes autoritaris i racistes de la Llei d’Estrangeria, l’article 57 de la qual permet l’expulsió per via administrativa sense judici.

7              Que, per últim, el Grup de Suport a Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir continuarà defensant els companys injusta i falsament acusats i a les seves famílies, que pateixen en aquests moments les conseqüències demolidores d’aquest procés sense raó. Fem una crida a la població civil organitzada, a les associacions, col·lectius i organitzacions socials, així com als partits polítics perquè continuïn sumant-se a la denúncia d i aquest atropellament fonamental que ens implica a totes.

Grup de suport a Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir
Barcelona, 20 d’octubre de 2022


Comunicat de denúncia i suport a Mohamed Said Badaoui del 3 de setembre de 2022

CAT CAS ENG

Sumeu-vos a la crida de suport mitjançant aquest formulari

Adhesions rebudes

One thought on “No a les expulsions racistes!”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s